Köpråd: Vilken ska jag välja?

Hej! Ska köpa ny bil men är lite osäker på vilken. Bilen skall inte vara för stor, helst sedan, turbo, manuell växellåda, max 50,000 kr. Har kollat på lite olika och de bilar som jag kollat mest på är: Saab 900/93 aero/coupe Volvo 850/5 T5 Audi s4 Volvo s40 2,0t / t4 S/V 70 T5 Vilken hade ni valt av dessa? Eller helt andra förslag? Simon



Svar på inlägget: Köpråd: Vilken ska jag välja?



s4 lätt


Okej, varför just den?


Ingen mer?


Audi s4 Quattro! Varför? Jaa, behöver jag igentligen säga mer än Quattro?


Jag var och köpte en a4 1.8t - 97 igår, känns grymmt skön asså Finns mycket styling där ute, och med bara ett chip får man ju 195 hk med Har ju ingen "erfarenhet" av bilen precis, men kört 40 mil nu och känns bara för fint. Enda nackdelen är la att det är framhjulsdrift, men det är ju s40, 850 osv också.


mest bil för pengarna att välja s4an enligt mig


Okej, tack för svaren! Men väger inte s4:an ganska mycket? Känns nästan som en onödigt stor bil?


S4 lätt ! behövs ingen förklaring till varför är bara o köpa sen vara nöjd!


jag skulle med säga s4, det om att den väger mycket behöver du inte bry dig om den går som fan ändå ocg quattron är helt överlägsen på att ta dig fram där du vill, jag har haft min s6a i 3 år nu och har aldrig fastnat någon stans fast jag har gett mig ut på snöiga vägar som nog inte ens plogbilen skulle våga sig ut på.






Volvo s40 nyare än 01 e skitbra bilar tro mig kanske inte dom roligaste men sjukt bra


Audi A4 1,8T


jag skulle ha satsat på en audi S4 dom går som utav helvette och e jävligt fina också inget snack om saken ingen svenne volvo inte!!! ska de va så ska de vara tyskare eller amerikanare för min del iaf !!! hehe


Visst, en s4a går säkert jävligt bra. Men herregud, kolla hur dom ser ut. Bryr du dig inte ett skit hur en S4a av äldre modell ser ut så kör på det! Jag hade en a4 tidigare, tillskillnad från S4orna så är A-verisionen snygg! Men har endast 150 hk. Min T4 är en riktigt rolig bil, och bra mkt snyggare än S4orna med baklysen över hela bakpartiet. Vill du åka med stil , A4 Vill du åka en kul bil som ser ut att falla sönder vilken minut som helst, S4


Känner att jag är tvungen att konfrontera dig. Du säger att en s4 ser ut att falla sönder vilken minut som helst, varför då?! Motivera! Det enda negativa med S4 är bränsleförbrukningen, gasar du mycket så drar det MYCKET sås. Men håller du 110 på motorvägen så är 0.8-0.9 ett faktum. Inte illa pinkat för en bil på kring 1600 kg, fyrhjulsdrift och 5cyl turbomotor på närmare 300 hästar med chip. Du får nog provköra en för att förstå hur oerhört skön känsla det är att köra en S4!


utan att tveka S4. 4krafs och turbo 5:a


Då jag inte är så kunnig på Audi säger jag S70 T5. Lagomt stor bil, 240 hk std. Bra bil som håller bra helt enkelt, billiga delar osv. Nackdelen är framhjulsdriften, men den kan man leva med då resten av bilen är underbar! Volvo originalstyling passar bäst och ger bilen ett snyggt utseende dessutom! Men S4 kostar inte den mer att äga osv? Svårt att få en fin en med få bil för max 50? När S4:an åldras och nya delar måste köpas blir inte det dyrare? S70 åldras också men vet iaf att en sådan går många mil utan problem, men vet nada om Audi förutom att de satt sina kolvringar på grillen.


Om det nu e dessa bilar du har fastnat för,varför inte provköra alla o känna hur dom känns sen bestämma dej,det e ju trots allt du som ska köra bilen. så hade jag gjort iaf=)


Tror nog att Audin håller minst lika bra som en S70 T5, min S2 har inte pajjat ännu trots ickesnäll körning! Allt verkar väldigt välbyggt och överdimensionerat på S-modellerna måste jag säga efter att ha tittat lite, den enda nackdelen är att en viss årsmodell av S4 har ufo-bromsar, ingen direkt nackdel om man inte kör bana, på väg märker du ingen skillnad. Men på bana hade inte original-skivor räckt heller, så det är inget att oroa sig för. Det är klart att ett kopplingsbyte kostar några kr mera på en Audi med fyrhjulsdrift än en med framhjulsdrift, men det är ju inte mera än förståeligt då det är lite mera pill för att få ner lådan. Annars är väl reservdelar på t.ex mekonomen ganska likvärdiga i pris tippar jag på. Vad man än säger så är väghållning och motorkaraktär roligare i en S4 än någon av volvos T5or enligt mitt tyckte!


Jag hade valt 900, mest för att det är en pigg bil, och den är grymt skön att köra Sen, ett litet chip gör den roligare



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka