Köpråd systemkamera

Nu har det blivit dags att köpa en systemkamera så jag tänkte kolla med er om ni vet vilken man bör välja i ca 5000 kronorsklassen, finns ju några att välja mellan. Finns säkert trådar om detta innan på forumet men tänkte att det har väll kanske förändrats på marknaden sen de trådar skrevs Har funderat lite på canon 400D. hur pass bra är kamerorna i den prisklassen?



Svar på inlägget: Köpråd systemkamera



Några kameror som verkar sjysta ovch ligger i den prisklassen är väl:Pentax K100D Super Sony Alpha 200 Nikon D60


Nikon D60 rekommenderar jag iaf


Nikon D40 är ju klockren när man är nybörjare, underbart enkel att lära sig handskas med! Och D60 verkar inte vara långt ifrån


Jag hade tänkt köpa EOS 450D när skatteåterbäringen kommer, men efter lite "efterforskande" så känns det som att 40D verkar vara en väldigt mycket nybörjarvänligare kamera. (Men så kostar den iofs. 9-10000:- med medföljande objektiv)


På systemkameror så skiljer inte bildkvalitén så mycket att man märker det som amatör, och kvalitén är genomgåenden mycket hög, så du ska välja en kamera som är skön att hålla i! Inte har man nån nytta av en dyr kamera om man får ont i händer/fingrar av att gå omkring och ta kort med den en hel dag. Själv är jag svag för nikon, rejält grepp och bra placerade knappar. Jag skulle slagit till på en D60. Är likadan som D40 förutom att dne har sensorrengöring och lite annat.


Som twin_cam skriver så ligger inte "bildkvalitén" främst i vilken modell du väljer. Det är optiken som är mest avgörande här, åtminstone för sk. "otränat öga", eller för den delen de flesta amatörfotografer. Håller även med om att ergonomin är viktig. Ut och kläm på alla aktuella modeller och känn efter vilken som känns bäst. För och nackdelar med alla kameramodeller kan man förstås alltid rabbla upp. Nikons D40, D40X och D60 har ju inte fått samma rejäla grepp som deras storasyskon D80, D200, D300 osv. Tvärt om så är de precis som de flesta andra instegsmodeller; små. De står sig jämbördiga med konkurrenterna från Canon (EOS 350D, 400D och 450D), men de har en gemensam nämnare som talar emot - avsaknaden av autofokusmotor i huset. Förvisso så börjar det bli bättre, och kommer säkerligen fortsätta i samma trend, men utbudet på optik som ger fungerande autofokus till dessa kameror är minst sagt sämre än exempelvis Canon. I och med att tredjepartstillverkarna inte hängt med i svängarna på samma sätt så är det mestadels Nikons egen optik som går att tillgå. Men som sagt, det börjar bli bättre. Vad gäller Canon så har de det tveklöst största utbudet på optik, om man nu jämför instegsmodellerna. Däremot så gnälls det ofta på att kamerorna är små och lämpade för mindre händer. Ut och känn efter! För min del passade Canon EOS 350D perfekt som förstakamera, men jag har gått vidare till den betydligt större modellen 30D. Pentax är jag inte allt för insatt i, men den lilla erfarenhet jag har av dessa så kan jag väl säga att det är det märket jag skulle föredragit näst efter Canon och Nikon. Sonys kameror är säkerligen bra de också, men utbudet på optik är under all kritik. Förhållandevis kassa objektiv till överpriser är inte ovanligt. Ljuset i horisonten är att de har ett utbud på nyare Zeiss-gluggar, men smakar det så kostar det. Jag tror inte det finns en enda Zeiss-glugg till Sony idag som kostar under 10k. Zeiss-objektiven har för övrigt även kommit ut till Pentax och Nikon. Jaja, så här kan man fortsätta i evigheter. De viktigaste tipsen finns dock i början av inlägget, samt i twin_cams tidigare inlägg. Hittar du bara en kamera som ligger bra i handen så kommer du förmodligen bli nöjd oavsett.


Tackar för alla tips Tittade lite på Nikon kameror idag, tycker D60 inte ligger så jätte bra i handen, den känns lite liten att hålla i. Har andvändt canon 350d förrut och tyckte den fungerade bra. Men det är jobbigt val när det finns så många att välja på


Köpte själv en systemkamera för en månadsen blev en Canon eos 400D är sjukt nöjd.. Köpte kitet så summan hamna på 4995kr.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka