Begagnat

Hej, Är nyreggad på sidan och kan inte riktigt orientera mig. Vet överhuvudtaget inte så mkt om bilar men försöker lära mig så mkt som möjligt inför ett eventuellt bilköp. Vill väldigt gärna ha en bil, men vill inte att månadskostnaden ska bli så dyr, dvs vill att den ska vara bensinsnål, gärna etanol, att den ska vara hållbar samt att om det nu händer ngt så ska bildelarna och servicen vara billiga. Köpesumma: 100 000. Var kan man hitta info om olika bilmodeller (styrkor och svagheter, kostnader, service-tider mm). Alla säger att man ska köpa begagnat, så att den första stora värdeminskningen passerat. Men då måste man ju veta en del om bilar för att inte åka på en nit. Var hittar man info??? (Inte här på forumet så mkt, vad jag kunde se?! Eller var ska jag leta.) Har gjort en studie av bilprovningens hemsida men behöver mer). De bilar jag har kollat på som varit sköna att köra, verkat billiga i drift eller trygga:VW Polo (liten, skön att köra, jag har hört att de är lätta att fixa), Ford Focus (Flexifuel, billiga delar, billig i drift, 4 av 5 i sökerhetstest på bilprovningens hemsida) och möjligen Skoda Octavia (snygg, billig, flexifuel). Tack, S



Svar på inlägget: Begagnat



Välkommen till forumet, ta en titt på rubriksanvisningarna angående köpråd och starta en ny tråd med bättre rubrik. Hade kunnat ändra men risken är ju att du inte hittar din egen tråd sedan Mvh.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka