Köpråd: SAAB 95 2.0t (kombi)

Hej! Ska köpa en kombi och har fastnat för en Saab 95 2.0t. Årsmodell: 2000. Knappt 21000 mil. Bilen kommer att nybesiktigas och de ev. fel som uppstår kommer att åtgärdas. Utrustning: Det vanliga med ACC/Klima och elektroniska fönster/speglar osv. Utbytt tändkassett, nya displayer(för färddator och klima), oilsludge. Motorvärmare. Drag. 17" LM fälgar med bra sommardäck. Kompletta vinterdäck kommer också att ingå. Vad ska man tänka på ? Är det några speciella "fel" som brukar komma typ efter 20000 mil+ ? Något speciellt man ska titta och känna på ? Manuell låda. Finns det några brister i lådan, något man bör kolla med tanke på miltalet ? Om man hittar en som gått över 20000mil. Är detta något att satsa på ? Jag menar en Volvo el Mercedes som gått 30000mil+ är ju inga problem, men hur är det med Saab ? Bilen är provkörd och jag hör inga "konstiga ljud". Jag har aldrig kört en Saab så det var en upplevelse. Och till sist vad tycker ni är rimliga pengar att lägga på ovanstående bil hos en handlare ? All input tages tacksamt emot.



Svar på inlägget: Köpråd: SAAB 95 2.0t (kombi)



Har hört att det finns en 7:e service vid 21000mil för Saab 95. Vad ingår i den servicen och vilken prislapp ligger den på ?


har för mig att dom hade problem med växelådorna 98-00 sen är det ju vevhusvent som ska vara uppdaterat vad är det för årsmodell? gjorde service då jag köpte min den kostade 1700 och det var vid 24k mil


Det är en 00a. Vad ingick i den servicen på 1700 ? Ingen som har fler synpunkter ?


Inga Saab kunniga alls här ?


Anledningen att ingen skriver nånting är väl att det inte är alltför mycket som brukar gå galet på 9-5:orna om man sköter om dom Det är ju det gammla vanliga, kolla att vevhusventilationen funkar som den ska, kolla att bilen är servad enligt boken (max 250mil över milgränsen och max ett år mellan servicarna). Sen tror jag det var någon bussning i bakvagnen som var lite känslig på vissa modeller men det kommer jag inte ihåg riktigt, sök på forumet bara så hittar du nog mer. Är bara bilen omskött ordentligt så är det inga problem.


24000 mil servicen är ganska liten.. 21 000 mil service är dyrare då du ska byta bland annat multirem och rulle till denna. m.m /Borg


gaaaaaaaaaaaaaaammmmal tråd


Jag köpte precis en 9-3:a från 99 som gått 24500, välservad och så. Hostade upp 24k för den, men den e rätt fin, har typ allting (2.0t).. å den e svart Körd uppe i Mora. Någon som vet vad man har att vänta sig? Förövrigt, hur stor skillnad är det egentligen mellan 9-3 och 9-5? Är det två helt olika bilar, eller finns likheter mellan dessa när det gäller problem i motorer & växellåda?


Om dom kallar Oilsludge utrustning så ska man nog leta efter en annan bil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka