Köpråd av Golf mk2 gti eller g60

Har lite funderingar kring köp av golf mk2 gti eller g60. Först och främst, vilken modell är att föredra? Vad ska man se upp med på respektive modell? Har fått ett bytesförslag på en Golf mk2 gti 16v 91a. Den verkar vara i fint skick, men det som gör mig skeptisk är att den har haft 21 ägare och verkar gått rätt långt, över 26000 mil iaf. Är det långt för en golf? Vad kan den vara värd, ungefär? Har själv alltid bara haft bmw, och miltalet har jag aldrig stirrat mig blind på. Har haft många långmilare och aldrig haft problem. Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd av Golf mk2 gti eller g60



G60 e kul som fan när dom funkar.. dom kan va rätt struliga va gäller kompressorn. skulle ja själv köpa en GTI så skulle ja köpa en från -88 elle äldre. (inte lika höga krav på avgasrening samt att dom har ca 10 hk mer)


Är det i 8 ventilaren det är 136hk? (1,8l)


16V (kr motorn) har ca 139 hk.. 8v har väl bara 115 om ja inte minns fel.


mm 8v e inge monster direkt...16v går fint. skulle välja den me tanke på alla problem man hört me folk som haft g60 golf o corrado...


Ok. Det verkar inte direkt finnas många G60 till salu, så på nått sätt verkar dessa lite mer eftertraktade. Dom lär ju inte tappa i värde direkt om dom är välskötta och i fint skick? Men vad ska man betala för en hyfsad golf G60? Vad jag sett ligger de ju mellan 40-50k, men iof är de väldigt fräscha. T.ex den här verkar väldigt påkostad med ny kompressor m.m http://www.blocket.se/vi/15954073.htm?ca=9_s


Enligt vad jag har förstått så är kompressorerna mest bara kack på G60, om man inte byter till ett annat märke. En kompressorsats på dli-teknik.se kostar runt 18 000 tror jag, och då är inte det original. Dock ska den vara mycket mer hållbar, och det tror jag säkert den är. Personligen ser jag mig omkring efter en 16v GTI, då jag är ganska säker på att det kan bli en häftig bil om man moddar till rallystuk, eller möjligen banracingstuk Gillar Golftvåor också, dom är faktiskt ganska häftiga, anser jag. Den jag har nu dock är inte häftig någonstans alls.


hitta en seriös bil,det finns så skräp ute på annons...! gamla Gti bilar har ju ofta gått hårt,och ofta haft många mer eller mindre seriösa ägare... !


Min Gti 16v ska säljas innom kort ifall nån är intresserad...


Hade jag vatt dej hade jag satsat på 16 ventilaren istället för g60:in g60 har mkt strul med kompresorn. plus att 16 ventils motorn(KR) e riktigt hållbar och den går jävligt fint med:)






Bortset ifrån kompressorn så är motorn skottsäker, kompressorn behöver en del service. Många ägare tror att bilen bara behöver olja och nya tändstift då och då. Men servar du kompressorn som du ska så håller den. Men att byta till Eaton eller någon annan kompressor är att föredra, de behöver nästintill ingen service alls och levererar oftast mer effekt. Jag har bytt på min till en skovelkompressor. Men det var för att orginal inte "fanns". Och ja, g60 är lite sälsynta, speciellt Golf. 16v kryllar det av så dem får du billigare.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka