Köpråd: Volvo s60 170hk eller 2,5t

Har funderat på att byta bil den närmaste tiden och har tänkt mig en s60 med automatlåda, årsmodell 02-05. De motorer jag har kollat på är 170hk (sugmotor) eller 2,5t på 210hk. Då jag ska använda bilen både som "finbil" och pendlarbil är bränsleförbrukningssiffror av intresse. Enligt volvos hemsida ska 170hk dra ca 0.95/mil och 2,5t 0,98/mil, man brukar ju få ta dessa siffror med en nypa salt, undrar därför vad era bilar drar, är detta normalt för dessa bilar vid blandad körning?? Känns s60 med 170hk hyfsat pigg trots att den inte har turbo? Är 2,5t att föredra? Speciellt då jag ska ha en med automatlåda. Vad ska man kolla efter vid en tänkt affär, vanliga fel på s60? Har kollat runt lite på forumet men inte hittat alla de svar jag söker, så är tacksam för svar.... Blev ju nästan en hel uppsats detta



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo s60 170hk eller 2,5t



jag hade utan tvekan tagit en 2.5t. för det första dricker 2.4 en massa bensin, vet några som haft som och inge vidare. 2.5t dricker inte lika mycket och går riktigt bra..


Ok, hade en känsla att det låg till så... Fler som har tips, förslag, fakta eller erfarenheter?


Jag har haft en 2,4T-02. Bränsleförbrukningen låg för mig runt 0,9l/mil. Det underbara draget du får gentemot sugmotorn är underbar. Jag körde ca 6000 mil med min i stort sett klanderfritt. S60 är en välbyggd och fin bil, satsa på turbon.


Tack för ett bra svar Bränsleförbrukningen låter inte så farlig, med s40 jag har nu är det svårt att komma under 0,85l/mil. Då lutar åt en med turbo, annars lär man väl sakna det Ingen som vet nått speciella fel och brister man ska kolla extra noga på?


170-motorn känns inte pigg alls, tycker man gasar på helt utan ljud och sen varnar antispinnsystemet. "yaaay"


Tackar för svaret.... Någon som har något att säga om automatlådorna i s60:n? De bilar som jag kollat på så har 170hk en vanlig automatlåda och 2,4t/2,5t en geartroniclåda.... Ös på med fler tips, förslag, fakta, kända fel på s60 eller erfarenheter.. Tacksam för alla svar


2,5t och en 05a om pengarna räcker För face liften kom 05 och ny låda och ny programvara till motorn (hela tio hästar mer) o mycket finare inredning ur mina ögon sett i vart fall.. Har en bekant som har 170hk han säger jämt att han vill byta till lätt tryckarn citat: Händer inte ett jäla jota : Om du sedan skulle få för dig att chippa bilen så blir 2,5tn en dröm bil nästan en racer då går den mycket bra Kolla självklart att servicar är gjorde och efter "klonkande" framvagn samt sneslitna däck..


Glömde säga att titta inte på någon ren automat utan steptroniken. Funkar kallas i mina ögon sett kan kännas lite seg i början men man lär sig den fort.. Hade den i min förra D5a o va hel nöjd, saknar den nu


Tack för svaret. Efter alla svar hittills så lutar det åt en 2,5 turbo, samt med geartroniclåda Har kollat på en s60 2.5t 05:a med geartroniclådan. Gått 10000mil, för 155000kr på firma. Verkar det dyrt eller ligger dem därruntikring prismässigt?






det är bara o kolla vidare vad dom flesta firmorna tar. S60 är verkligen en kvalitets bil, jobbar själv på Volvo PV men inte med den bilen, men vi byggde gamla V70 som är samma kvalitets mässigt och mkt bra bil. Har själv funderat på den men lite för stor för mig så skippar det. OCh som sagt ska du chippa den får du ut en hel del häst för en bra peng.


köp en s60! har aldirg haft några problem med min!


Tackar så mkt för ert engagemang och svar. Låter bra det där, några fler som har info om denna bilmodell. Speciellt vad bränsleförbrukningen ligger på, har hört så många olika bud... Ös på med tips och info nu


Jag skulle absolut sattsat på 2,5t! De går underbart och drar lite soppa.. Skulle kunna tänka mig att den även är ungefär lika snabb som en chippad 850 turbo


En bekant hade en S60 2,4i (170) 01 eller 02 i ett par år och han hade inga större bekymmer med den tror jag. Spökade lite nångång då en mjukvaruuppdatering löste problemet.


2,5t hade jag tagit utan tvekan.. stor skilland mellan sugis u turbis


ta 2,5t:D


Det är väl så Ska eventuellt kolla på en s60 2,5t 05 med geratroniclåda på fredag....Några kända fel eller brister man ska kolla efter vid provkörning?


nja inte vad jag vet på raka hand.. kolla upp S-boken.. o de gammla vanliga.. så att turbon går som den ska att den växlar mjukt o fint.. samt att han växlar när.. vid kick.. lycka till du blirr ej besviken på en 2,5t


Antagligen inte Lär ju inte vara några större fel om man kollar på års 04-05. Rätt så ny bil som funnits ett tag....



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka