Hjälp mig koppla basar för rätt motstånd, och köpråd på slutsteg!

Hej. Jag har nu gett upp hoppet om min ena MDS Audiophile limited bas då denna är stendöd. Jag har nu kommit över en http://www.danmobility.se/product.asp?c . 2035753640 Till ett mycket bra pris. Men denna har ju två talspolar vilket gör att antingen blir det; Serie - 8ohm eller Parallelt - 2ohm. och den andra basen är ju på 4ohm. Hur ska jag kunna koppla detta in i ett slutsteg för att få bra kraft i det hela? Och vad för slutsteg rekommenderar ni? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Hjälp mig koppla basar för rätt motstånd, och köpråd på slutsteg!



Antar att man kan göra som så att man helt enkelt löder på ett 2Ohms motstånd på den ena basen så att den blir på 4ohm. Förstör ju lite av själva grejen. Men annars så kan jag ju inte ens använda den ;D


Det behöver du inte alls göra! Dom flesta, om inte alla slutsteg kan jobba i 2Ohm. Dom ger då mer effekt så det är bara en fördel. Så parallellkoppla och kör på du!


1. Du KAN INTE använda den nya och EN utav de gamla 2. Nej, du kan INTE sätta ett motstånd där, såvida du inte får tag i ett rikrigt effektmotstånd som tål effekten - dilemmat är då att det slukar upp effekten... /Jonas


Tack för ditt svar. Måste bara dra en liten motfråga. 1. Varför skulle jag inte kunna använda den gammal, och den nya för? 2. Mjo, jag kom o tänka på det en stund efteråt. Att det är nog inte spec smart.


Jo, men jag tänkte mer att det hade varit bäst att få båda basarna till samma motstånd. Den ena basen måste alltså få 300WRMS i 4ohm, och den andra 500WRMS i 2ohm. Det låter som om det drar iväg en bit i cash på slutstegsfronten


Hade det varit smartare att försöka sälja lådan plus den fungerande basen och sedan byggt en ny låda och bara köra med den nya basen?


1. Eftersom de har olika karaktär på ljudet, eftersom de har olika impedans kommer låta olika högt etc etc. Massor av anledningar att inte göra så. Det är ungefär som att sätta dit ett 18tums hjul på höger bak, och ett 15tums på vänster, även om de har samma rulldiameter blir det inte så bra... /Jonas


Mycket smartare! Alt. hitta en likadan bas som du just bränt och sätta i lådan du hade. /Jonas


Tror nog jag gör så att jag bara kör på den nya basen. Det kommer nog dunka på en hel del iaf. Men jag måste bara hitta något bra slutsteg som pallar driva den. Hittadet ett som jag tyckte var RIKTIGT billigt på Ebay. http://cgi.ebay.co.uk/3000w-Subwoofer-A . dZViewItem Något att satsa på, eller är det ren skit? Tack för dina svar jonash.






Det funkar säkert till den basen! /Jonas



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka