Har jag någon med mig?

Är jag ensam om denna tanke eller har jag någon med mig? Tycker iaf att äldre förare borde testas varje år helt enkelt. Deras kapacitet klarar inte alls av dagens trafik. Hur fort man än kör, hur bråttom man än har så gör det inget om man inte stör andra, enlgit mig. Men äldre grupper 60+ har visst svårt med allt som har med trafiken och göra. Blev själv påkörd av en gammal tant i en S60. det var högerregel och jag kommer från höger, självklart tar man det lite lugnare i en korsning än på landsväg, te.x.. Men det spelade inet roll hur mkt jag tog det lungt, jag förväntade mig att personen i S60 skulle skulle stanna, vilket hon inte gjorde och körde in i mitt vänstra framskärm. Hennes "bortförklaring": Jag trodde jag hade huvudled, alla dessa nya lagar man ska följa, man blir ju nästan förvirrad. Har inte just denna tant lika mkt ansvar som en 18årig nybliven körkortstagare?? Jag blir då faktiskt förvånad över när man hör från kompisar osv att dom blir stoppade av snuten: "rutinkontroll" Men en kärring som aldrig kört över 110km/h är visst "laglig" och "ren". Det polisen inte ser, det finns inte. Årlig test för dessa grupper! Vad tycker gorgarna?? )



Svar på inlägget: Har jag någon med mig?



Jag tycker inte att vi ska rikta oss mot någon speciell kategori av människor. Men en uppdateringsutbildning var 3e år el dyligt skulle ju vara på sin plats.. edit; För ALLA!


jag håller med om att tester för äldre förare är en bra idé


Jag tycker det är dumt att förvänta sig att hon ska stanna. Jag har fått lära mig att alla andra i trafiken är blåsta och ingen kan några regler.


Ja bara för att det är högerregeln ska man ju inte förvänta sej att den andre ska stanna,,, den KAN ha missats,, eller som hon sa,,, TRODDE det va huvudled,, men i övrigt håller jag med,, ALLA borde testas med jämna mellanrum,,, det kommer faktiskt många nya regler varje år..


Tråd låst med hänvisningar till rubriksanvisningarna. Du hittar rubriksanvisningarna i en klistrad tråd i alla forum, eller via en direktlänk vid rubriksfältet där du skapar en ny tråd. Om ditt ärende gäller köpråd så kan du enkelt förtydliga det genom att skriva "Köpråd: " först i rubriken, och därefter ange tydligt vad tråden handlar om.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka