köpråd rs4 vs m5

Tjenare! Har idag en s4 och skall byta upp mej. Har länge varit insnöad på rs4 av någon anledning men har nu även börjat att fundera på en m5a. Vill gärna ha lite råd från någon som kört eller haft båda bilarna. Körglädje Motor Komfort Drifsäkerhet Reservdelar Utrustning m.m Tack!!



Svar på inlägget: köpråd rs4 vs m5



rs4 e ju en konkurrent mot m3 och rs6 mot m5, så naturligt bör ju M5 vara bättre än allt än RS4?


vilka årsmodeller av bilarna snackar vi?


Beror ju på vilka årmodeller han menar


Är det 400hk M5:an du menar skulle jag lätt välja RS4:an men snackar du nya M5:an V10 så är den ett solklart val


som dom sa i Top Gear: RS4 och C36 AMG är bara väldigt bra kopior på Bmw


svårt val.. roligare bilar båda 2... avd ahr du emst ebhov av... rs4 som e lite mer lastvänlig ler bara lek.. m5an e nog roligare att leka med... 4 hjulsdriften hämmar ju rs4an med lek... iaf om amn bara vill gå på ställ lite då coh då.. på vintern klår den ju m5an...


rs4 piskar mattan med m5 anytime... lättare att trimma också.


RS4 e nog en bättre bil, tror den håller sig bättre i pris, lättare o trimma om man nu vill det, kombin e ju bra ursäkt om nu någon ifrågasätter ditt sportbilsköp, 4 hjulsdrift e ju inte fel i ett vinter sverige!


Tack för svar! På rs4an så är det nog bara 01an som är ett alternativ. M5an vet jag inte riktigt faktiskt. Gissar att den ligger där den med. Tänkte väll lägga 190-270k. Lutar nog åt en rs4a i alla fall. Dels för att jag åkt i en och blev kär direkt, har en s4 nu som är underbar, har ej kört någon bmw så kan inte uttala mej där. Sen gillar jag att det är kombi, mycket praktiskt. För att vara kombi så är den riktigt snygg också. Men bästa är väll att svensson inte vet vad det är för bil Har som sagt vad aldrig kört någon bmw m-serie så jag vet inte hur dom är. Därför jag hoppas att det är någon här som kört båda.






Med enkla medel (chip & avgas) så spöar RS4 b5 -01 en M5 e39, i samtliga intervall, ÄVEN om M5:an kör med likvärdigt trim. Så är det bara... Att sedan få ett kombiutrymme och drivning på alla fyra kan ju bara ses som rena fördelar. // Thomas


vilken är dyrast att äga? Då tänker jag på *Service *Slitdelar som bromsar, stötdämpare *försäkring kan tänka mig att det är ganska lika lr ?


Antagligen. Det beror ju också på vilken verkstad man väljer att anlita. Märkesverkstäder har jag alltid haft lite svårt för; slarvigt utfört jobb, med hutlös prislapp... // Thomas


Av egen erfarenhet så skulle jag säga RS4. Lär säkert komma undan billigare på alla plan om du kör på den. Och då snackar vi reservdelar, försäkring, driftpengar osv osv.. Jag skulle säga RS4. Roligare bil får du inte med fyrhjulsdrift.


Jag ångrar mig och säger RS4


Bra val


Jag säger M5. Men jag gillar att åka på tvären och dessutom tycker jag att M5an är snyggare


Men RS4:an behöver TVÅ st turboaggregat för att ens komma upp i samma krut som BMW:n. Och ska det då vara likvärdigt så ska ju M5:an turbokonverteras.


Så fort nån ställer frågan om vilken bil som är bättre kommer direkt 1000 svar om vilken som är bättre vid trimning! M5 är status och styrkan på 400hk räcker gott o väl! Gå o provkör en M5;a och blir du inte förälskad i bilen så får du min BMW BMW:n är 100 ggr snyggare än audin, och å andra sidan är BMW BMW


haha så kan man ju inte jämföra .. isåfall M5 = V8 RS4 = V6 hur blir det då likvärdigt ?`ne sluta med dessa larviga jämförelser att det ska vara rättvist o ena bilen är bättre byggd osv. nu är dom byggda som dom är och det är det man jämför.






Ber om ursäkt, lade den i "allmänt" istället. Hittade ingen knapp för att ta bort skapad tråd. Tjenare! Har idag en s4 och skall byta upp mej. Har länge varit insnöad på rs4 av någon anledning men har nu även börjat att fundera på en m5a. Vill gärna ha lite råd från någon som kört eller haft båda bilarna. Körglädje Motor Komfort Drifsäkerhet Reservdelar Utrustning m.m Tack!! Vet inte om denna tråden hamnade rätt men "köpråd" var ju stängd.


Ok, då låser jag denna. mvh Moderatorn



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka