Köpråd saab

Hej, nu är det såhär att jag ska köpa en saab. Har kollat lite speciellt på 3 st: Saab 9-5 sedan -99 2,0 T 192 hk fabrikstrimmad, 13000 mil, fullservad. Saab 900 2,0T -97 Talladega 230 hk Bsr steg 1, 12000 mil. Saab 900 2,0T -98 185 hk 15000 mil, en ägare fullservad. Alla bilarna verkar vara i utmärkt skick både in och utvändigt och ligger i ungefär samma prisklass. Det jag undrar mest är vilken modell som har klarat sig mest och är mest tålig för lite mer trim.



Svar på inlägget: Köpråd saab



Jag hade valt 9-5an för den har så mycket bättre chassi. Men den motor som har mest trim möjlighet utan att röra i motorn är ng900. Men jag hade valt 9-5an och bytt kolvar och turbo och sen bara gasat! MVH F


Hade valt 9-5an där faktiskt bara för att det är så mycket mer bil för pengarna. Mvh Kim


Men man har ju läst att det ska vara en jävla massa problem med tidiga 9-5 och det får en ju att tveka.


Klart det var problem med de tidiga 9-5. Typiskt "nya" modeller så att säga, ska gå rakt på sak, diggar 9-5 efter -03 då nya fronten kom bla (vissa 02 hade även den) Och eftersom jag är så jävla tokig i SAAB och deras historia hade jag valt 900 Talladegan.


Kanske inte är så konstigt att jag frågar, men varför inte en 9-3a??


För att de i princip ser ut som 900 Turbon men 900an är oftast billigare kanske? : )


hade nog valt 9-5án , kankske för ja har en själv och är jäkligt nöjd med den


9-3 Aero. Min t.ex. Den är till Salu


Hade nog också valt en 9-5...






Ligger kanske lite i det, annars är det för att jag inte har hittat en som jag fastnat för.


Dom flesta problem till 9-5an kan man säga är kolvringarna. Byt kolvar och de finns inga problem med motorn i stort sett. Sen är de ju aero turbon man ska ha med. Men du får testa själv och känna vilken du vill välja. MVH F


Hade valt talladegan. Dom är ju så ruskigt snygga och en riktig läcker inredning och är lite mer ovanliga än en "vanlig" 9-5a eller en 900!


Ingen av bilarna är väl bättre att trimma än någon annan egentligen då det i princip är likadana motorer. Bara att köpa den du tycker bäst om!


vrf inte köpa en aero? Men ja hade valt en nyare 900!


Min familj hade en fabrikstrimmad 2.0t 192hk när den var ny, bytte sedan till en 2,3t 185. gjorde en prestanda test innan bytet och 2,3an var betydligt vassare i alla intervaller vad jag kan minnas. Bara som en liten fotnot tänkte jag


dock mycket bättre bil?


Det lutar åt talladegan, så jävla snygg inredning. Byter man bara sidokjolar och sänker den lite blir den ju riktigt snygg! Sen har jag en fråga till, stämmer det att det är starkare låda och koppling i talladegan?' Ang 9-3 vs 900 är det väl inte så mkt skillnad mot en sen 900 i kvalitet om man bara fixar chassit lite? eller misstar jag mig?


Stor tung bil, bra chassi med goda möjligheter för uppdatering. Inget vidare utgångsläge för trim då T7 motorerna (enligt mig) suger att trimma om man inte byter tex kolvar. Går bort....


Har tänkt om lite nu och tittat på en 9-3:a -00 185 hk. Den har gått 16000 mil och är fullservad på saabverkstad. Nackdelen är T7 motor (klarar den steg 1)? kostnad för byte av kolvar och stakar? kan 16 000 välskötta mil vara en nackdel?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka