Köpråd VW golf2 gti 8v..

tjaa, bara hosta upp vad ni tycker är bra/dåligt med dem, är i stora tankar om att byta bort volvon mot en golf tack på förhand // NJ



Svar på inlägget: Köpråd VW golf2 gti 8v..



jag har hört att gti 8v inte är så mkt att hörra för, men en 16v går ganska bra


16 v som gäller , bra tryck för en så gammal bil med endast 139 hk ! Hitta ett bra ex kanske inte kan va det lättaste men få du tag i ett så.


min farsas tjej har en 8v till salu för en billig peng, söker mest en billig och "driftsäker" bil som inte drar så mkt soppa.. Enligt hon så är den relativt pigg, och den funkar kanon i motorn.


tycker du ska köra på en 8v! bara skit snack att 16v går så mycke bättre.... 8v:n har mycke bätter botten kraft! 16v:n är helt död tills ca5500varv efter de går den bättre än 8v:n...


scirocco8v: låter fint det, är riktigt sugen på den


Previs som scirocco8v säger, bara en massa prat. Jag var själv inne på att endast ha 16v tills ja skaffade en 8v med extraktor å väghållning samt båge. Aldrig haft en roligare bil. Polarn hade en 16v med lite masserad motor, Jag drog han på 402m kom fö till final den kvällen mot ett par värre bilar så kör på golfen du.


låter fint "LindeMan" vad finns det för för och nackdelar med golfarna då..?


Både ägar/driftkostnader blir billigare med en 8V. Kostar inte skjortan att laga heller! Småtrimmar du den lite har du en riktigt rolig bil, skulle LÄTT skaffat mig en 8V! Sen se upp med rosten på dessa bilar, kring vindrutan fram, runt dörrhandtagen, bakluckan, sen är de väl bara att känna på den, dom e ju inte nya så nån skavank får man ju räkna med Lycka till Mvh


schysst, bara se till att kränga iväg 740in då hehe






nänänä...NJ, vi har ju snackat om dehär.....Du skulle juh köpa en Audi....


Det är rätt kul att läsa trådar ibland när folk inte vet va dom pratar om. Den dagen då en 8v går bättre än en 16v och båda bilarna är i bra skick då lovar jag att jag bjuder dig på en 8v hehe Finns bara 2 möjligheter för en 8v att gå bättre än 16v, 1 16v är slutkörd. 2 8v är rejält trimmad.


Jag har bara erfarenhet av 8v, vilken jag gillar,pga billiga delar, massa trimm och skottsäkra. Men skulle jag få välja så skulle det nog bli en 16v, varför? Crossflow, bättre flöde, lättare att bygga ITB och massa mysigt varv Så, billig bil som går att få fart på och inte kostar skjortan om det rasar= 8v Lite dyrare bil som oftast körts hårt, men med bättre "sugtrimmnings förutsättningar" =16v Är ingen expert men det är så som jag uppfattar det hela.


Kan rekommendera mk2 lätt, de håller kanon och delarna, försäkring och skatt är hur billigt som helst. Visst finns det billigare bilar, men kanske behöver reparera oftare Eller så e de bortrostade. Det kan rosta sönder på mk2or med, men oftast är det ju "skönhetsrost". Tröskellådor, skärmkanter är vanliga som tusan. Kan klart rekommendera om du vill ha en billig, driftsäker bil men tyvärr en dödsfälla om du krockar Sätt på rattkrycka eller nåt bara! Väldigt lätta att bryta sig in i.


får man lägga in en fråga här då när ni snackar om 8v och 16v? När det gäller mk3, assä hur stor skillnad känner man i effekten mellan dom? skiljer ju trotts allt 40hk?


Jag tycker det är som natt och dag mk3 8v och 16v.


Hej ! Jag själv kan bara prata av egen erfarenhet och jag hade en Volvo 740 gl -88 blackline och den hade gått ca 15000 mil i motorn och gick väldigt bra men efter en krock och skrotad så bil kom jag över en Golf 2 GTI -86 16 V till väldigt bra pris men ändå mycket pengar och jag har aldrig varit mer nöjd och jag har haft en Golf 1:a ca 75 hk automatlåda och en Golf 2 turbodisel vet ej vad hk antalet var i den men min Golf 2 gti som jag har nu är jag himla nöjd med om man bortser från dyr försäkring. Jag kan varmt rekomendera golf då det är en väldigt trevlig bil men nu har jag ju 16 V motorn och osäker på vad som har gjorts med motorn och vet ej hur 8 V motorn är men en helt klart bra bil med lätt att bygga ljud i och trevliga att åka omkring i med ej för dyr bränslekostnad om man ej står på hela tiden min drar runt 0,9 blandad körning(mycket stan) och då står man ju på då och då och att bilen skulle vara seg tycker jag inte min är utan drar väldigt fint redan från 2000 rpm och en saab 9000 har blivit i från åkt och han hade nog ganska många hk i sin eftersom han trodde att han skulle dra min men det gjorde han inte utan starten så försvann han bakom mig sedan när jag släpte av åkte han om :-) Min har ändå gått 30000 mil och är mycket piggare än nya bilar jag kört då med samma hk antal . Det var allt jag hade att bjuda på :-)


alltså ingen större skillnad? har inte kört en 16v tyvär så vet ju inte


jo de e "stor" skillnad mellan 8v å 16v.. sen hänger de ju på vilken årsmodell av 16 v du tänkte köpa??


Jo det är som Natt och dag , Det är stor skillnad tycker jag, jag har varit i golf träsket när jag va yngre. Men den bästa gti motorn som gjorts är klart Gti 16v 1988 !!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka