dimension på däck. 88H, 88V betyder vad? samt köpråd.

Dags att införskaffa däck till min v40 2.0T -02. Jag har kikat lite i AMS tester och hittat att continental premium contact 2 ska vara bra. Dessa finns hos däckonline för 800kr/st Men när jag kollade upp dimensionen i regbeviset säger det 88V på slutet men de hos däckonline står det 88H. Vad betyder detta egentligen? Sen tänkte jag passa på att kolla om det finns någon här som vet vilka däck som ger mest pang för pengarna? Jag vill ha ett däck som håller länge och inte gör så att bensinräkningen skjuter i höjden. Bromsgrepp och våtgrepp är ett stort plus då bilen går i ur och skur (Volvokombi är inget man stilar med). Tacksam för svar MVH Niclas



Svar på inlägget: dimension på däck. 88H, 88V betyder vad? samt köpråd.



88 är belastningsindex och H eller V är hastigthetsindex. Kommer inte ihåg belastningsbiten, men H är max 210 km/h och V är max 240 km/h Jag har Michelinkopior av det billigare märket Kingstar. Skulle rekommendera dom till vem som helst.


Kingstar fanns inte i min dimension. Aja nu har jag beställt Nokian Hakka V. Hos vianor i värsås skulle det kosta 5 lax. Nu räcker det med 3200. 2800 för däck och 400 för montering. Smidigt!


88H = 560 kg i belatningsindex vid topphastighet H = 210 kmt V = 240 kmt som topphastighet.


Finns det någon tabell på belastningsindexet? Gillar din Mustang by the way...


Ja.


http://www.nordendack.dk/pages.php/pPat . index.html


Thanx!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka