Köpråd: Accord vs 940

tja! för ganska så exakt 4mån sen fick jag körkortet..har lånat farsans andra bil (volvo 460) sedan dess. besiktade bilen för en månad sen o då fick den 12st tvåor!! sämre skit bil får man f*n leta efter!! så nu har man suttit o letat bilar på blocket o lyckats få ner det till två alternativ: Volvo 940 lr Honda Accord 93-96... o för er som undrar varför jag inte kollar efter en rolig sportbil istället, så beror det på att jag har en liten son på ett år som "tydligen" måste få plats i bilen oxå så bilen behöver vara säker, "billig" i drift samt ha bra köregenskaper! bilen får kosta mellan 15-22tkr. bilarna som jag har kollat på är i två olika prisklasser.. billigare: Accord 2.0i (130hk) vs 940gl (130hk) dyrare: Accord 2.3iSR (158hk) vs 940glt (158hk) nå, vilken bil ska man köpa? /mvh Jonny



Svar på inlägget: Köpråd: Accord vs 940



Jag hade kört på 940! Varför? Jo, sköna att köra och åka, lätta att laga själv(du kan i princip sticka ner huvudet bredvid motorn om du vill...) och är förvånats värt säkra för sin ålder. Mvh.


ok.. ere värt att lägga lite mer pengar på en GLT då eller? man vill ju ha en bil med lite drag i


Glt is the shit! Har själv haft 131 hästarna och..Nja inte jättepigg...


beror väl på hur pass bra glt:en är skött.. då dessa är lite känsligare än gl då det inte är samam topp o lite sådär.. annars så går de väl o skrämma gl:en lite så jämnar de ju ut sig;)


Jag skulle kört på 940 GL, driftsäker, lätt att laga osv. Men främst av allt så är det en säker bil. Så hade du inte haft ungen så hade jag föreslagit Accorden


läste nånstans att Accorden ska vara 15-20% särkrare än medelbilen.. så det låter ju inte allt för pjåkigt.. tänkte oxå på det här med körglädje, vilken e det roligaste kurvtagaren? accorden ska tydligen ha nån slags hjulupphängning som gör att den ligger som ett strykjärn i kurvorna(kommer inte ihåg va det hette), medans 940'n har sin bakjhulsdrift..


Jag själv skulle ha valt Volvon helt klart. Bra bil som håller!


jadu det valet är ju väldigt enkelt..Accorden för den är piggare bränslesnålare och körgladare med sin/sina varvvilliga pigga motorer + superba chassi som är överlägset volvo pråmen..Honda är hög kvalitet och det är sällan man behöver oroa sig över mekaniken osv sen att den är säker gör ju inte saken sämre. roligaste kurvtagaren som att jämföra en lada mot en sportbil Hondan är överlägsen inget större fel på volvon men vill ha den roligare körgladare och bränslesnålare bilen så är det Accorden som gäller


Vet inte hur accorden är, men volvo 940 är mycket lik 740, och som 740 är åker jag redigt skönt i min bil. Tydligen drar 940 lite exra ( ca 1l/m) än tex 850, vet ej vad accorden drar. Som tidigare inlägg så är den otrolig lättmekad.. För att lugna dig så kan jag säga att 940 INTE är släkt med 460 alls, de där skitbilarna är från holland.






Jag ändrar mig.. TA ACCORDEN


accorden är ju myckte snyggare


hur kommer det sig att hondan e mer bränslesnål? dom har ju lika många hk o lika stora motorer (iSR & GLT'n)..


Är det ens rättvist att jämföra en Accord med en 940? Bensinförbrukning: Honda vinner med minst 2dl milen. Körglädje: Hmm. Volvo likbil mot Hondas delade bakaxel. Hmm. Fördelen med Volvon verkar vara att det är lättmekat? Har jag fattat det rätt då? Vad är lättare att göra på Volvon än på Hondan? Byta stift? Nej, lika enkelt på Hondan. Byta filter? Nehe, inte det heller? Byta olja? Eh?? Byta kamrem? Nej det är ju sohc på Hondan. Hmm. Vad kan det vara? Riva toppen? Byta lager? Byta kolvringar? Renovera generatorn? . . . Men vänta nu. Hondan behöver man ju aldrig göra det där på för den håller istället. Jag ser bara en fördel med Volvon. Den är större. Om det nu är en fördel om man är ensam med ett litet barn. Hondan kan jag lätt räkna upp 10 fördelar med utan att blanda in enkla faktum som att den är betydligt modernare och snyggare. Volvo suger. Punkt.


bara för att en bilar är starkare eller lika så betyder det itne att dom dricker lika mycket. volvo har alltid haft törstiga motorer


rolig läsning det där.. aningens partisk kanske har inte Accord 2.3iSR DOHC? (tyckte dock att det lät bra ändå)


hur kommer det sig att hondan e mer bränslesnål? dom har ju lika många hk o lika stora motorer (iSR & GLT'n).. jadu Volvo har alltid varit väldigt törstiga och inte lärt sig att göra effektiva bränslesnåla maskiner..men det har Honda där har du svaret :-) som nån tidigare skrev så är nog Hondan iaf 2dl snålare per mil och du får ut mycket mer körglädje ur den än en sur 940...tror man utan större problem kan köra Hondan på 0.7 kanske under på längre landsvägsturer,,och det är nåt du bara kan drömma om i en 940 :-)


Bakhjulsdrift ! alla gånger !! accord måste vara hondas sämsta bil, en polare har en sån å den är jämt trasig tycker jag..


Inte partisk bara mycket korrekt. Kostar inte en 2.3 mer än 15-22k?


Har han en Accord från 90-talet som jämt är trasig? Låter högst orimligt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka