Köpråd: Nya 17" sommardäck

Hej. Är lite fundersam på vad jag ska köpa för nya 17" sommardäck. Bridgestone, Michelin & Good Year har det varit tankar på. Vill ha lite tips och råd vad jag ska välja!



Svar på inlägget: Köpråd: Nya 17" sommardäck



Kumho tycker jag du ska kolla på också. Är mycket bra däck till ganska bra pris.


Jag ska nog köpa Nokian-däck (17"). Bra priser (~1400/st, hos lokal bilhandlare) och läst en del bra om deras sommardäck (tester m.m). NRVi eller nya Hakka V. Edit:Blev rekommenderad att köpa Sumitomo-däck av däckhandlaren, som han körde med. Japanska däck till bra priser, men ganska oprövat vad jag har sökt på internet.. inte mycket info ute från svenska testkörare. På forumet på http://www.autopower.se/ finns det rätt många intressanta diskussioner om däckmärken osv osv. Sök lite där också!


1400 sen ska man få hem dom me me frakt o grejjer, känns lite väl dyrt. Är dom för 1000kr något att ha? http://vianor.se/snabbsokning?leveys=21 . 74&y=6


Jag hade såna GT Radial på min V40, det vart det värsta oväsendet jag varit med om Dessutom finns dom billigare hos däckonline


www.infosite.se


var på däckfirman idag, och har funderat mellan nokian hakka och GT Radial Champiro, handlaren säger att GT Radial Champiro är minst lika bra som nokian hakka men jag är lite skeptisk, vill ju ha kvalitè m.m, undrar om det är värt att lägga till dem små slantarna det kostar, på varje däck? har continental sport contact 2 nu , super nöjd med dem. Kanske ngt att jämföra nokian hakka med? vore ju gött om man kunde få lite tips här nu mot köpe tiden:).


Något GT Radial-däck blev väl mer eller mindre utdömt som skräp i senaste Vi Bilägare (test av 195/65 15" däck). Blev att jag köpte 2st nya Continental SportContact3 225/45 17 för ~1600/1700kr/st hos däckhandlaren. Blev lite billigare än Nokian Hakka V pga av en kampanj. Jag skulle nog ha köpt Nokian Hakka V eller det som kom nyss (Hakka Z?). Har ju inte fått dålig kritik nånstans och verkar ju vara ungefär som Continental-däck, lite bättre på väta osv.


jag köper Pirelli P-zero Nero på däckonline, ca 1100kr/st(ink frakt) för 215/40/17. trotts över 400hk och framhjulsdrift så håller dem riktigt länge jamfört med andra billigare däck. greppet är också kanon för ett gatdäck. trevliga sulor som via däckonline blir "billiga"


Jag kommer köpa nya däck också nu och det står mellan den nuvarande modellen Hankook Ventus Sport eller Nokian Z. Hankook-däcken är billigare och funkar mycket bra enligt min erfarenhet, om Nokian vet jag inget utom att de gör bra vinterdäck. Har dock läst många bra recensioner om dem så vi får se, eventuellt är det extra priset en dealbreaker med tanke på hur länge sommardäck egentligen håller :-)






Hankook har fått bra recensioner tydligen. Mina garagepolare (som drivger däckfirma) kommer att kränga på sådana på min Audi A6:a. ( Jag prioriterar tysta däck före lång livslängd). /Göran


Nokian Z är väl nån äldre variant, satsa på Hakka Z om du köper


Hade sådana på bilen innan, funkar bra på torrt men är mycket halare i blött än vad P zero nero är.


Jag kör ATR Sport 205/45 ZR17 84W på volvon... helt klart prisvärda däck. 2400:- för alla 4 inkl frakt www.dackonline.se


Hankook Ventus Prime körde jag med förra sässongen, Och jag är mkt nöjd med dem. Greppet har vart riktigt bra även under höghastighet i kurvor med en bil utan bässta väghållning.. Som torpis sade så upplevde jag dem lite hala ochså, Inte vid normal körning dock. Slitaget: Mina bakdäck var slut men jag har inte kört sparsammt en enda gång heller så det är kanske inte så konstigt, Framdäcken har dock gott om mönster kvar. Hade dock den stora oturen att platta båda framdäcken ngra dagar innan jag bytte till vinterdäck. Så nu kör jag med helt oanvända Michelin som har legat i förvar ett par år och blitt torra = livsfarligt Men skoj haha.. Men jag tycket att Hankook Ventus Prime är prisvärda, Iallafall om man kör mer normalt än mig för då borde de hålla bra.


Jag har Hankook Ventus Sport 225/40 R18 på min volvo, och jag fick vattenplaning vid 70km/h vid lättare regn. Rent livsfarliga däck. Fick dåligt betyg i många tester, och dom låter mycket, och slits väldigt fort.


Jag skall testa Falken nu. Hämtar dem imorgon. Hört att de skall vara bra, är ju samma tillverkare som Dunlop och det är ju bra skit som jag vart nöjd med innan.


Hmm,, k104:or? De däcken har ju fått väldigt bra betyg för just regn.. Men går fan knappt ha på en mr2:a iaf,, för veka sidor på däcket så det kränger ganska bra där.. (235/40R17)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka