Köpråd Saab 9-3ss vs Volvo s60/s40N

Vore kul att höra vad ägare till dessa bilar har att säga vad gäller servicekostnader, hur ägandet är/känns? Hur nöjd man är osv. 9-3 jag kikat på är -03 till -04 för runt 100-120000kr och samma prisnivå på Volvosarna. Ingen turbo i dom med andra ord. 140/170 är det jag kollat på. Behöver ingen raket, bara en ruskigt bra bil som jag kan ha ett antal år... Sitter som en gud i alla 3, samt försäkring, skatt är lika på alla 3 med. Nyfiken på vad ägare till bilarna tycker och tänker? (jag är klart imponerad av känslan i nya s40) Skulle ju kunna fråga alla andra också: Vilken skulle DU köpa?



Svar på inlägget: Köpråd Saab 9-3ss vs Volvo s60/s40N



Är 100% nöjd med min 9-3 Aero, billig i försäkring (Är ju individuelt), service var 3000mil (Kommer dock fortsätta med mina oljebyten var 500e mil). Under den dryga månaden jag ägt bilen så har jag bara possitivt att säga om bilen.


Ja, kan förstå tätare oljebyten. Service va 3000:e mil? Jag kör bara 500-1000 mil/år så lär serva bilen 1 gång om året i vilket fall.


Har bara kört 9-3 SS, men kan säga att jag gillar nästan allting med bilen. Väldigt mycket bättre chassi än tidigare år, och mycket sköna att åka i. Är ju bra med krut i dem, och inte så fastligt dyrt att få mer. Vissa delar kan kännas plastiga, det är väl det enda jag har att klaga på.


Inget "större" fel på någon av bilarna, hade jag varit dig hade jag tagit någon av volvo´sarna. Har inte själv kört S40N men har hört att den känns "plastig", men de avgör du ju bäst själv hur den känns. Har själv en S60 nu och är mycket nöjd med den än så länge. Körde en 9-3 upp till stockholm för några veckor sedan, helt okej bil men inte mer än så.


Får väl representera S40N i det här fallet då jag ägt en S40N 2,4i -06 fram tills för någon månad sen. Måste säga att det var en härlig bil på de flesta sätt. Ingen raket, men riktigt pigg bil som är den roligaste Volvo jag kört. Försök få tag på en med sportchassi, det är i kurvorna bilen är som allra bäst om man nu inte har en t5a. Det enda negativa skulle väl vara att förbrukningen är lite hög med tanke på effekten och att alla inte gillar den lite "kliniska" interiören. Känns inte så ombonat när man sitter och kör, men det är väl en smaksak. Gillar man att köra bil väljer man S40N, S60 känns som att köra en minibuss i jämförelse, inte ens en s60 T5 fick mig att välja bort S40N. Se upp för måndagsex bara, de nya S40/V50 lider av alla möjliga skumma elfel om man köper ett tidigt ex. Allt går på garantin dock. Hade tur som fick en felfri bil.


Fick också höra om div fel på nya S40. Den jag kikat på är en -04, första året för modellen, men efter 10000mil borde väl det mesta va åtgärdat kan man tycka? Men samma handlare har en -04 Saab 9-3 2,0T för lite lägre pris. Lutar mot den faktiskt? S60 knirrar och knarrar i inredningen precis som min förra bil (S80) Både Saaben o S40 kändes bättre på den punkten.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka