Köpråd Toyota Celica

Funderar på att skaffa Celica, men är inte så erfaren av varken Celica eller andra japanare... Kör för tillfället en Volvo 740... Jag undrar om det finns standardfrågor man bör ställa sig innan man köper en celica... finns de några vanliga fel osv. tacksam för svar! Andreas



Svar på inlägget: Köpråd Toyota Celica



gå in på www.toyotaklubben.se där får du nog ett bra svar... Mitt tips är att köpa en Celica GT4!


tack för tipset!


celican utan turbo e väldigt driftsäker i motor osv, lyssna efter knarr i lådan bara, sen e väll rost ett av dom största problemen på dom flesta japanska bilar kolla gärna trösklar osv.


kolla om de dricker olja de var faktiskt ett vanligt fel, den jag hade gjorde det pga ventilstyrningarna var kassa. Sen kolla så att handbromsen fungerar ordentligt, fick pris på vad de kostade när man lämna in de, ca 4000 kr rost i skärmkanterna kan vara vanligt även när du kör lagom hög hastighet i skarpa kurvor precis när man svänger in i kurvan ska du lyssna efter ifall de slår i bakvagnen, de var inte billigt att fixa de heller direkt. Men finns inte de problemen så lovar jag att du får en bil som är rätt härlig ändå. funderar själv på att köpa sådan igen som glidarbil typ. Rätt billiga att köra med.


vad för celica är du ute efter? årsm. osv...


Såklart du ska köpa en celica gt4 är ju ett självklart val


ja celica e bra bilar å snygga dessutom så:) å de bero la på vilken tidsperiod celica du ska ha för från 91 å uppåt e dom galvade å rostar inte så lätt jag ha då alrig sett en rostig celica från dessa årtal hahaha de va förr de va så... ja du få la kolla runt lite..jag rekomendra dom starkt iaf härliga att köra,kan åka väldigt långt utan problem med nonstop osv så


från 91 ? konstigt min var en 91 och hade rostiga skärmkanter, de hade till och med vart lagade. pluss att jag sett x antal andra med samma fel.


Får tacka för alla tipsen! Innan kollade jag mkt på -94orna, men jag har allt mer fallit för -91orna! Synd bara att de i flesta fall e röda... kan bli lite ensidigt... men de passar väl i rött. skulle va coolt om man hittade en gt4 till ett bra pris! fast i mitt fall får jag åka genom hela landet för att hitta en! så det kan nog bli en gti. sedan ska ju mätan inte visa mer än 20000 mil...






celica gti från 91 är ju en fin bil:) riktigt pigg motor och det blir ju ett härligt drag efter 5000 rpm då ett extra spjäll eller vad det är öpnnas:) då drar den riktigt fint!


jo inget fel med en gti -91a!


de röda är ju faktiskt snyggast gillar de inte i andra färgerna. jagh ar bilder på min gamle i galleriet,


Nån som vet om de e nån skillnad på -91 å -90? hittade en riktigt snygg -90, som jag blev lite sugen på!


Ska inte va nån större skillnad på -91 och -90. Hittar du en rostfri Celica är rost inget du ska oroa dig för, åtminstone inte om du hade tänkt sköta den. Dom är som sagt galvade från den modellen och framåt. Fast är man riktigt dålig på att sköta en bil kan en 08:a börja rosta efter nåt år eller så också, så allt beror på hur man sköter den. Vad jag tycker du ska kolla på om du ska åka o titta på en celica är bussningar, handbroms. Även köra på nån parkering eller dylikt och ratta fullt åt höger samt vänster och åka i cirklar och lyssna efter knackningar i framvagnen. Hörs det inget är det som det ska va, knackar det är det förmodligen drivknutar som måste bytas.


ok, tack så mkt!


har kollat lite på en celica gt -96 spelar de nån roll lr ska man kolla samma saker som en äldre modell? tror de kan bli denna faktiskt! skriv gärna om vad ni tycker om de valet och om de nått extra ja måste kolla då! e väl lite skillnad mot en 91-94... Andreas


ingen som har nått negativt å säga om 96ans modell? skulle gärna vilja veta i så fall så fort som möjligt! Andreas


Köp! Finns aldrig nåt negativt att säga om toyota men kolla det som redan sagts, det är typ universella grejer som du ska kolla på alla bilmodeller oavsett märke.


jo precis! men ville bara kolla så de inte finns några "standard"fel med toyota eller celica...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka