Köpråd bilstereo

Hej. Jag ska köpa lite nya grejjer till bilen så man kanske får normalt ljud som inte bara brölar när man sätter in skivan. Det enda jag är 99% säker på att jag ska köpa är huvudenheten resten är jag lite tveksam på. Eller en hel del tveksam kanske jag ska vara ärlig och säga, har inte världens bästa koll på detta område men är ändå inte HELT novis. Men jag är inte ute efter att låta mest på stan utan jag vill helst att folk ska tro att man har live spelning i bilen. Med andra ord så är det finljud är jag ute efter, visst vill man kunna vrida upp volymen och spela högt med men hellre lite lägre och renare. Jag skulle uppskatta om ni skulle kunna rekomendera olika komponenter och gärna motivera vad som gör denna så bra till just det jag skall använda den till. Listan nedanför kan ändras under resans gång men detta är vad som är planerat i dagsläget! UPDATE! Huvudenhet: Alpine 9855R Slutsteg 1 Framsystem:DLS Reference RA20 Slutsteg 2 Bas:DLS Reference RA10 Framsystem:DLS Iridium 6.3 eller UP36I om jag får möjlighet till provspelning innan det ska handlas. Bas:DLS UR12 Utöver detta så tillkommer det lite med grejjer för en par tusen men det får man väl leva med antar jag :P Tyvärr så går allt lite segt då jag just nu jobbar dygnet runt för att få klar bilen för en lack som är försenad en par månader :P



Svar på inlägget: Köpråd bilstereo



Det är en schysst stereo du kollat på, men den behöver helst en processor för att komma till sin rätt. Har du inget jättebehov av DVD hade jag valt något annat, speciellt med tanke på vad 9965 kostar. Vad räknade du med att betala för den? Sett i ljuset av din övriga budget så kan vi nog få ihop en processor ändå.... ;-) 18500 för resten ger dig riktigt bra grejor. Har du funderat på hur du ska montera i bilen? Tänker framförallt på framsystemet.


jag e inte rikgit vass på det inom billjud. men pioneer tycker jag är något att rekommendera alla deras produkter tycker jag är bra o tar du dom pioneer sakerna som inte är dom billigaste så är det riktigt bra saker.


Just nu så håller jag på att riva ur hela bilen så monteringen är väl något som man kommer lägga ner ex antal timmar på då jag inte vill att något ska vara direkt iögonfallande utan väldigt diskret byggt. Hur mycket mer kan en processor ge i ljud upplevelse ? Jag får köpa 9965 för under halva priset så jag tycker det nästan är dumt att låta ett sånt tillfälle gå förlorat Har vart in på sundsvall tuning idag och fick lite rekomendationer på olika system. www.sundsvalltuning.se ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Framsystem: Jr 6 Comp 6.5" Kitsystem http://www.sundsvalltuning.se/?ViewProduct=15621 Dock så hade han ett alternativ med två dd 6.5" men dom gick på 3600kr dock var det grymt ljud i dessa. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Bashögtalare: RE Audio SX 12 http://www.sundsvalltuning.se/?ViewProduct=15436 ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Monoblock: Sinus Live SL-A1500 http://www.sundsvalltuning.se/?ViewProduct=15580 Steget rekomenderade han varmt, dock så hade han ett till alternativ. ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Slutsteg till framsystem: U-dimension - Jr 4-300 http://www.sundsvalltuning.se/?ViewProduct=15495 Alternativt Sinus Live SL-A260.4 http://www.sundsvalltuning.se/?ViewProduct=15634 ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Tar gärna synpunkter på ovanstående för vidare diskution med sundsvall tuning.


Jag spelar enbart Pioneer i min bil, jag har provat ett par fram kit men inget slår Pioneers TS-C171PRS. 6.5" kit som går ner på 25 hz. http://www.pioneer.se/eur/products/25/1 . index.html Pris ca 3900:- Sedan anv. jag denna Huvudenhet som är galet prisvärd om man vill ha välljud före en stor skärm etc. http://www.pioneer.se/eur/products/25/1 . index.html pris ca 5000:- Basarna är också väldigt prisvärda men där finns det en hel del att välja på.. satsa på 10" tycker jag. dessa är riktigt trevliga och till rätt pris http://www.pioneer.se/eur/products/25/1 . index.html Lycka till!


Bytte till denna i min, från en panasonic för ca3500:-. Skillnaden var enorm och då driver jag fortfarande högtalarna med stereon. Inställningsmöjligheterna är bra, kan verkligen rekommendera denna. Kör för övrigt med Infinity Kappa som högtalare. MVH / Daniel


Är ute efter samma som modda.. fast jag köpte Pioneer Avic HD1BT som huvudspelare, sen har jag blivit rekomenderat Focal både som framsystem och som bas.. Du får berätta sen o säga vad du valt.. Jag vet inte vad jag ska välja än


För det första så tycker jag att produktvalet är lite märkligt. Med det menar jag prisnivån på grejorna i förhållande till varandra. Jag menar... 4000 för en bas och så hälften på framsystem är väldigt märkligt med de önskemål du har på ljudet! Blandar vi sen i din ombyggnad så blir det ännu mer märkligt. Jag hade ju absolut gått på ett högklassigt framsystem, 2 eller 3-vägs beroende på vad du tänkt dig göra med bilen. Kanske även en sub fram? 9965an är rätt cool men även på halva priset lär den väl gå på dryga 7000? Det är ju en modell som fasas ut nu så jag förstår att den går att få billigare nu. Vad gäller processor (som ju är aktuellt i din prisklass) tänker jag tex på Alpine PXA-H701. Hur mycket en sån ger i ljudupplevelse går inte att beskriva i ord. I rätt händer/öron är den ett magiskt verktyg... Efter att ha sagt detta så väljer jag att inte kommentera de enskilda produkterna nu.


AV stegen du skulle köra till fram & baksystem skulle jag välja u-Dimension Jr 4/300 framför Sinus Live 260.4. ( Sinus Live 260.4 är inget 4kanals slutsteg i vanlig tapning utan ett Bi-amp slutsteg vilket betyder med enkla ord, ett slutsteg för ett 2-vägs kitt. 2Kanaler är till för midbasarna & 2 är till för diskanten. Du behöver alltså inte använda ett passivt filter till ett kitt om du kör detta slutsteg.) Sen låter u-Dimension slutsteget mycket bättre.


6500kr kommer jag få ge för 9965r i butik. Jag satt och kikade på ett Digital Designs framsystem idag som jag provlyssnade igår och det är nog bland det mest brutala jag någonsin hört i hela mitt liv. Dock så gick bara middarna på 3600 så jag måste ha diskanter till dessa, har du något att rekomendera ? Vad skilljer 2-vägs system från 3-vägs system ? Något tre vägs system att rekomendera ? Hur mycket jobb är det för att montera in en processor ? Är detta något man kan ställa in själv eller bör man försöka få tag på en kunnig person/firma som ställer in ljudet åt en ? Borde gå att eftermontera antar jag ? Sub fram har jag hört att det kan skapa problem om man inte har en del erfarenhet av ljudbyggen vilket jag inte hör överdrivet mycket utav. Ska försöka göra någon form av deal med dom på sundsvall tuning och kika om dom kan hjälpa mig med idér och ritningar så man kanske kan få det hyffsat snyggt iaf. Inte precis så man köper grejjer för över 20k och sen ska det se ut som skit






Det är hyfsat dyra middar.... :-) Men just "brutalt" är väl inte kanske just HiFi? Jag har dock ej lyssnat på dessa. När du lyssnade på dem, vilken diskant var det då? Hur skulle du beskriva ljudet mer än "brutalt"? 2-vägs: 2 högtalare, dvs mellanregister + diskant. 3-vägs: 3 högtalare, som ovan men med extra midbas I din prisklass så går det ju att få fantastiska prylar. Men återigen så hänger det på monteringen. Kan du få plats med tex en 4 eller 5.25a med bra placering på brädan så är det helt klart att föredra framför två-vägs i dörr. Samma sak med sub fram, rätt monterat så stämmer det bättre! Hör med butiken om de inte kan ordna fram en riktig HiFi-bil till dig så du får lite fler referenser. En diskant måste matcha mellanregistret så det går inte att plocka vilken som. Jag har ju mina favoriter men det ska vara ihop med grejor man vet funkar. Processorn är mest intressant när man ska ta steget upp från en spelare som 9965, när man vill ha mer avancerad EQ. Erfarenhet krävs för att tweaka, men det gäller ju även 9965.


Ja jag är inte så bra på att beskriva hur saker låter men det lät bara rätt helt enkelt. Det va dom värsta 6.5" som Digital Designs hade just nu enligt honom. Men om du får röra dig med min budget vad skulle du då rekomendera till en golf mk2 ? Jag vet att det går att klämma ner en 4" i orginal hålen som sitter i instrumenteringen med en del moddande. Dock så vet jag inte riktigt vad en bra samt diskret placering av diskanten skulle vara. Som jag även nämt tidigare i tråden så vill jag helst inte att något av detta ska synas utan det ska bara låta förbannat bra Jag tror jag väntar med att köpa en processor tills jag har gjort klart installation och fått klar inredningen. Vem vet man kanske rent av är skitnöjd med ljudet som det är redan då. Jag vill helst inte behöva beställa grejjerna över nätet men om det är ett måste så är jag inte omöjlig. Vad gäller för lådbyggen ? Som jag fattar det så ska alla högtalare utom diskanterna ha någon form av "låda". Vilka material bör man använda sig av till dessa byggen ? Och hur stora lådor behöver man ? Till basen är det väl MDF skivor man rekomenderar har jag för mig. Men till middarna som antingen kommer sitta i brädan eller i dörrsidan är jag lite mer fundersam på hur man ska göra!


jag vet inte om du tänkt på detta, men många brukar glömma det. men batteri och kablar kostar också pengar, och det är inte många som har det inräknat i sin budget.


Anledningen att jag inte har räknat med det i budgeten är för att det ligger i budgeten för bilen. Kablar det rör sig inte om så mycket pengar så det kan man lägga utöver budgeten alternativt att jag tvingar med det som bonus därifrån jag köper grejjerna Dock vet jag inte riktigt vad jag ska köpa för batteri, har funderat på Optima som jag kan köpa på samma ställe som jag köper ljudgrejjerna eller Reactor Power Cell som dahlbäck säljer.


Med en budget på 18.000 så hade jag funderat på följande under förutsättning att originaluttagen ska användas: - Sub fram, N-Core Anthem 10, ca 3.000:- - Midbasar i dörrar, TEC SQ6, ca 2.000:- - Mellanreg i org uttag, TEC SQ3, ca 1.100:- - Diskant i a-stolpe, TEC Surface Slim, ca 1.600:- - Celestra FA2150 till basen, ca 4.000:- - Celestra FA475x till mid/mellan, ca 4.000:- Pris strax under 16.000:- Vill man komma billigare undan så väljer man istället - Mellanreg i org uttag, N-Core Trius, ca 1.000:- och skippar diskanten. Då hamnar man på ca 14.000:- istället. Båda varianterna är väl beprövade och duger utmärkt att tävla på toppnivå med. Resultatet hänger på hur du monterar och därefter justerar systemet. Jag har utgått från att middarna ska sitta i dörren. Denna dämpas då rejält och fungerar som låda. Mellanregistrena kan spela ner i brädan som dämpas med ull. Baslådan bygger man med MDF och glasfiber.


Vart kan jag få tag på dessa grejjer ? Vart ska jag få plats med en 10" fram ? Vill helst inte ta bort handskfack eller liknande Vad finns det för fördelar med att ha subben fram jämfört med bak ? Enda nacktdelen är att ingen här säljer dom här grejjerna så det går inte att åka in och provlyssna.


Grejorna finns hos N-Core och deras ÅFs. När det väl stämmer så är en sub fram svårslagen. Den harmonierar då med framsystemet på ett sätt som inte går att få till bak. Alltså en mer äkta HiFi-upplevelse. Rekommenderas varmt! Handskfacket eller under detta är de givna platserna.


Jag kan gå i god för att dessa prylar låter bra Även om jag valt andra saker till min bil Men det är en annan historia. Fördelen med sub fram är att du får en annan närvaro av subben, den behöver inte spela lika högt och du får då trevliga bas, samt du bör få mindre vibrationer, vill du ha kvar handskfacket blir det nog svårt Skall du ha midarna i dörren hänger det mer på installationen än val av högtalare. grymt viktigt att dörren är helt stabil och så tät som möjligt. helst plastade lådor bakom högtalaren. Men här gör många konstiga saker och sätter högtalaren i 2 liters låda osv (se tillverkarnas rekomendationer, brukar vara runt 10 lite till finare högtalare) Diskanterna kan ju alltid sätter i a-stolpen, går ju att få det diskert och snyggt om du bara fäller in diskanten ordentligt. Gurenius: Skulle basen bryggas på steget då? Då blir det väl 1,5 Ohm om basen är 3 Ohm? Klarar steget det? Mvh Andreas


Andreas, ja det funkar. Men om det är 100% "supported" får väl JonasH svara på...


Basarna är enkel spole på (för a reason...) så japp, det är supported, om det var det ni menade, dvs en Anthem10 på bryggat FA2150. PRECIS det skall jag köra i min egen bil iår. mvh Jonas



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka