Köpråd på BAS som tål minst 900wrms?

Har 2 mds basar på 300/350wrms/st tror jag, å ett Rockford Fosgate Punch 325W monosteg som jag tröttnat lite på hehe, spelar fint dock! Kmr att köpa ett Carpower monosteg på 870Wrms i 2ohm, så behöver bara en bas också som man kan få ut maxeffekt! Förslag på en ett Baselement som man kan spela fullt ut med detta steg? Checkade på Pioneer TS-W3004SPL som verkar helt ok! max 3papp! Lr ska man köra på 2 klenare basar? Borde bli väldigt mkt mer dunk, men känns skillnaden mkt lr väldigt mkt?



Svar på inlägget: Köpråd på BAS som tål minst 900wrms?



varför måste basen ha 900 wrms? bara du har tillräckligt effekt i steget så det orkar driva basen. bättre med mer effekt i steget än i basen. men lyd ditt eget råd att byta bas så blir det mycket bättre/ finare bas man behöver inte jättemycket effekt i basarna för att spela högt. tex carpower har ju bra basar, alpine, pioneer, soundstream, mfl http://www.webshop.bertilssonautoelectr . catcode=22


hitta en bra bas.. i rätt låda så räcker det jag har en förkärlek till dragster!


Blackbass 12" funkar... eller eventuellt två basar med 4ohm spolar


nja vill juh att steget ska få jobba fullt ut! så känns lite dumt å köra som som nu, missar jag juh 200wrms.. känns juh dumt å köpa för stort steg, vill juh matcha basen me steget. Mer effekt i basen än steget så jag ej pajjar basen också? Ingen specifikt bas som man kan kolla på? som har vad som krävs för att klara ett steg på den effekten!


dvs 900-700 200wrms borta=(


men asså... 200wrms? jag förstår kanske hur du tänker.. men som peter_1976 skrev så är det ju bättre att du har tillgodo. för då kan du piska basen full ut. om du maxar steget riskerar du ju inte få ut det där ur basen iaf, så då tappar du ju på det. sen ska du ju ha ström för att kunna nyttja 900wrms...


kolla mer på andra specifikationer på basen än just watt. folk stirrar sig blint på watt. mina är abolut inga värstingar. men har spelat om den som kostar det dubbla. o det är alldeles för klent steg (nytt är på G tex http://www.webshop.bertilssonautoelectr . ductid=387 du hade budget på 3 papp, så då har du råd med 2. i en rättbyggd låda. så sepelar den bra annars har du soundestream basar på den sidan för mellen 2000-2500


som tex ohm anledningen att jag rekomendera denna basen är att den låter bra som fan till de priset, plus den klarar till 100% av effekten från det steget.


precis men alla tänker inte så o det gjorde inte jag heller innan jag lärde känna en billjuds nisse






en bas tar den effekt den behöver! du får ett bättre ljud med enbas som kanske är specad med halvaeffekten, då det handlar om att styra basen. en bra bas, RÄTT låda och ett bra steg är det viktigaste inte effekten! garage kompisen lirade nära 140 db i helgen och han har 300w per bas, och basarna är inte större än 10" men han har rätt låda!


Vi får inte glömma att ström och JORD är extremt viktigt för att få ut dessa 900W oxå. Men annars håller jag med "apoteket00".


sant, Men riskerar jag inte att pajja basarna om jag kör fullt ut? Om jag kör på dem basarna jag har nu å köper det steget, säg basarna ligger på 600wmrs tillsammans å steget på 870wrms om jag lirar skiten fullt ut en längre stund bränner jag inte skiten då? Eller ska jag köpa den pioneer basen som klarar 1000wrms? för att vara lite mer på den säkra sidan? Är ingen expert på dessa saker, men låter mer rimligt! Ström går alltid å fixa mer så d e inga probs! Kmr bygga i bilen, Ej i låda! så a...


Bättre att ha extra effekt till basarna för basarna hör du när du pressar för hårt slut steget "hörs" inte när du pressar för hårt. var den bästa förklaring jag kunde komma på. Sen också ju mer du pressar ett steg desto större chans är det att du får distorsion (orent ljud) och större chans du bränner basen. Som de andra sagt det är bättre att ha ett större steg än vad det står på basen vad det ska vara för watt.. Watt är också en rolig siffra. Det som står på stegens specc är vad oftast ges ut i 14.4 V om jag inte är alltför sömning nu är det vad som brukar mätas i. Under optimala förhållanden är det vad du får ut max från ett steg. Watt är bara en siffra som ger dig en liten aning om vad som behövs.


Hur låter det, lr hur märkar man när man pressar dem för hårt? Så omjag köper det slutsteget på 870wrms å en bas på 800wrms så blir det jävligt bra med andra ord?


mitt slut steg ger 1600Wrms vid 1ohm belastning men mina basar är bara på 400Wrms styck. men anledningen till att du ska ha större steg är att du kommer inte belasta steget för mycket(värme = slitaget) sen om du har mer efelt än vad basen behöver så drar det inte licka mycket strömm heller för steget behöver inte jobba allt för hårt. jag kollar sällan på watten när jag ska ha nå grejer bättre att kolla vad det är för märke vissa märken är bättre i att ange den effekten som är i steget och en del överdriver det.


jag lovar dig att du kan köra en bas som endast tål 400wrms. sanningen är den att du inte får ut några 870Wrms i din bil med detta steget och varför nu detta! joo... för de första är steget specat vid 14.4 volt. vilket de allra flesta inte har. snarare run 11-12 när man drar på lite.. sen är det så att basens impedans går både up och ner, då basen inte är ett fast motstånd. mao får du ut i runda slängar med bra batteri (strömförsörjning överhuvudtaget) kanske 450-500W.. (grov gissning) mitt råd till dig, köp inte bas efter WATTTTTTTT! du blir bara besviken när du tror din 1000wattare spelar högre än polarns 250W.. oftast är högre specade basar svårare att driva än lägre specade. därför är det bara dumt att lägga pengar på en billig "1000wattare", när du kan köpa en dyrare "400Wattare".. mvh//Tommie


a du detta blir inte lätt får helt enkelt dra ner te en firma å checka hur läget ligger!


vad menar du med det??


uhm du har aldrig lyssnat på hög musik innan ? Du vet när högtalaren börjar sluta spela musik å bara låta allmänt illa då har man vridit på för högt...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka