Köpråd: Bakhjulsdriven bil för 15.000 :-

Jag är ute efter en bil, helst en bakhjulsdriven. Nån som har tips på en bra bil? Jag gillar japanska men volvo och ford går bra också Men jag har hört att reservdelar är svindyra till Ford Hoppas ni har några tips Mvh/Sam176



Svar på inlägget: Köpråd: Bakhjulsdriven bil för 15.000 :-



Borde kunna få en fräsch välvårdad Volvo 740 GLT 16 Valve 1988-1990 för 15 000. Köp inte en sönderstylad bil. Kolla så att kamremmen och spännarna är bytta nyligen.


Och när jag kollar på 740 så brukar jag kolla:Originalspoiler? Hela dimljus (om såna finns) Originalblinkers (spelar inte så stor roll, men ändå) Ser den ovanligt låg ut? Om allt som jag nämde är fel, köp den inte. Försök få tag på en som är gubbägd. Då spelar det ingen roll om den gått 100000 mil.


ford sierra delarana är inte dyra finns mycket på skroten me så va inte rädd för det


Om det inte är en 16v-motor som behöver lite mer underhåll än dom odödliga 8v-motorerna.


Går väl att hitta lite halvt sönderkörda BMWs från sent 80tal i den prisklassen också. Dom riktigt fina brukar ju kosta en bit över 20 000.


740 tic eller nissan 200


går att hitta fina BMW bilar för 15.000kr även en bit in på 90-talet. tex 525 osv går att hitta billiga. Sen har du ju volvo och ford.


Har du 15 lakan att köpa bakhjulsdriven bil för skulle jag Satsa på Endera Volvo, Bmw eller kanske en äldre supra..


Jag köpte min förra 525a för 13.500,-. Visst den hade lite rost, men motor gick hur bra som helst och den var extrema fräsh i övrigt. Så har man bara tur så!






lätt en bmw, om du vill ha roligt en gammal volvo är som en pansarvagn haha Mvh Jojje


Själv köpte jag min 740 GLT 16 Valve för 20 000, den hade gått 12500 mil. Relativt nybytt kamrem (& balansrem, alla spännare). Lite ytrost i nån skärmkant men gått saltfritt i inlandet mellersta Norrland. Pensionärsägd fram till 2005. Lite högt pris, men absolut toppskick på inredning m.m. Tidigare ägare köpte den för 30 000 av ett dödsbo 2005. Inget som ökar i pris iallafall Edit: ÄN!


Ojdå! 30k var ju inte lite för en 740. Men är det en sådan man vill ha och den är i fint skick så...


Jag köpte mig en bmw 520i -85. Skit rolig busbil. Min hade inte gått speciellt långt ooch helt utan problem. Gav 11 för bilen.


Ah... Jag bara älskar dessa trådar. (Dom poppar upp lite då och då.) Jag rekommenderar en Volvo Amazon. Kanske inte världens säkraste bil, men mekvänlig är den och den är relativt lätt.


finns ju billiga Bmw 325 or från 80 talet till början av 90talet


Köp en gammal bmw


Min erfarenhet av Ford är dyra delar, dåligt reservdelssortiment och dålig service. De flesta japanare är framhjulsdrivna, går bra större delen av året men på vintern är bakhjulsdrift ett krav! Det bästa begagnatköpet enligt tester är fortfarande Volvo 240, 740, 940. Jag har bara bra erfarenhet av Volvo. Kan mycket om bilar, fråga om du undrar över något!


Hittar man en välskött gammal Volvo som inte är misshandlad så är det inte som en traktor att köra. De är riktigt komfortabla och har sköna stolar.


:240 har lite mjukare design och är mysigare än 740. Känns modernare! 740:ins kantighet har ju även sin charm. En smaksak! Eller kanske en MB 190? Bra bil



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka