Möjligheten att starta en omröstning?

Hejsan Tycker att när man skapar en tråd, ska kunna starta en omröstning? Har sett att det finns på andra forum.. Som t.ex. "Vilken färg tycker du min bil ska bli?", också kan andra rösta?` Funkar ju också att skriva vilken färg man tycker, men inte lika fränt.



Svar på inlägget: Möjligheten att starta en omröstning?



kanske vore nått, men då skulle det säkert dyka upp trådar som: "Röstning! vad ska jag äta till lunch?", "Röstning! Ska jag betala maten med mynt eller sedlar idag? osvosv... kanske om man bara kunder göra omröstningar innom bilrelaterade ämmnen kanske? å inte off topic? nää, jag vet inte.. eller?


Jamen exakt! Som bekant så kan man ju inte lita på att alla behandlar systemet "rätt" så att säga. Ditt förslag låter vettigt.


Fast å andra sidan, med alla bra saker finns det dåliga saker som hänger med. Tycker idén är ganska bra. Däremot blir det som sagt väldigt tjatigt efter ett tag.


Word!


Jag tänkte just starta en liknande tråd, fast jag tänkte man skulle kunna ha omröstningen på sin privata sida bland bilinfo istället så slipper man en massa onödiga trådar om folk som har beslutsångest över vilken wunderbaum dom ska ha i backspegeln etc...


Omröstningsmöjlighet i bloggen kanske? Hade inte haft något emot att ha det i forumet heller men det blir lätt tjatigt som sagt.


Och det blir inte tjatigt när någon frågar "vilka fälgar ska jag välja" och sedan kommer det 10 sidor med inlägg som inte säger mer än "4" ?? Hade ju iaf i mitt tycke vart mycket bättre med riktiga omröstningar än att folka bara svarar "ettan" eller något liknande, har dom ingen motivering ändå så duger ju en omröstning utmärkt (inte för att man inte skulle kunna rösta *och* motivera...) Ovanstående är ju bara ett exempel men principen går ju att tillämpa på det mesta.


Det kanske skulle vara en god idé? Fast vi måste nog införa regler för omröstningar i så fall, för att slippa en massa "vad ska jag äta idag"-omröstningar.


Det finns redan för många onödiga trådar. varför skapa ännu fler?






ja sitter som Admin på både Hondaklubben samt Locostsweden och för något år sedan infördes "POLL-funktionen" och jag kan inte påstå att jag märkt något negativt beträffande den.. De "onödiga" frågetrådar som kan kommas att skapas, finns redan idag så jag har svårt att se hur det skulle tillföra något negativt.


Jag ser att det är ganska possitiva svar på denna fråga, eller har jag fel? Exakt som Phaetoon sa, skapa regler så att inte en massa onödiga trådar kommer upp. Håller även med smacke, har ganska svårt att tro att möjligheten till att starta en omröstning i forumet ska påverka sidan negativt, om det bara införs regler?


Höpp, dags att lyfta denna igen nu tycker jag. Vimmlar av trådar som skulle kunna behöva ett s.k. 'poll'-system. Skulle ju tom kunna köra omröstningar utanför forumet, som diverse communitys har på startsidan. Dvs folk kommer på en fråga, som senare hamnar på startsidan och kan besvaras frivilligt av alla community-användare. Sen efter ett par dagar när röstningen är klar så är säkert någon nöjd över att se resultatet. Exempel: Brun eller beige bil? Brun 74% Beige 26% Eller "Vilken bil är bästa begköpet för 60 000?" X Y Z Å Ä Borde ju kunna undvika en del 'onödiga' trådar på forumet om det fanns något liknande. Även om det är lite Lunarstorm över det hela.


Man kanske skulle införa det på prov i några få forumsdelar? När det gäller t.ex. köpråd av billjud så kanske det inte vore helt fel?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka