Ford Focus Diesel, köpråd.

Håller på att leta efter en ny bruksbil och har fastnat för en kombi. Dessutom kör jag runt 2000mil om året så jag tror en diesel skulle passa bra åt mej. Focus är ganska passligt stora bilar och jag är säker på att man kan få en sån att se bra ut. Det jag undrar är hur en Focus är att äga. Krånglar de mycket? Några vanliga problem? Hur bränslesnåla är dem? Något man borde tänka på innan man köper en sån? Nån som har nåt bra tips på ett kjolpkaet till en sån här bil, har hittat några fina framstötfångare men inga sidokjolar och bakstötfångare till kombi än, alla tips är intressanta. Årsmodellerna jag är intresserade av är 99-01. Eller finns det någon annan bil i samma pris- och storleksklass som ni kan rekommendera?



Svar på inlägget: Ford Focus Diesel, köpråd.



vet iallafall en som köpt nyer focus å nu har den någå motorfel. motorn stannar sådär bara när man kör typ 60 eller så,Ford säger att dom inte hittar felet.denna är iofs en bensinare men ändå


köp en 1,6 liter bensin motorn istället pappa ha en den dricker 0,6 går även under de typ 0,57 på landsväg även rätt pigga av sig den ha inte krånglat så mycket men mitt råd köp en som är nyare än 2000.


den som jag skrev om är 07a


mellan 02 och 05 så är dom nog rätt bra ? för dom brukar ändra vissa fel på dom nyare årsmodelleran. vet inte hur den nya modellen är av focus.


har en 1.6... har inte varit under 0,97/mil än så länge, men sen e ja nog för tung i foten e ja rädd för, maskinellt är den kanon, iaf så länge ja ägt den (ca 5mån, års 99) en kännt fel på focus är K-stag som börjar glappa, kostar ca 3000 för framvagn å byta på båda sidor.. (om de nu skulle vara fel vill säga) och de finns en del styling till dom, börjat komma mer olika lysen nu bak å fram på dom som tur är.. lite leed bakljus å skit fråga grna mer, så kan ja kolla upp min


detta är inte frågan om vilken som går billigare. vi har ju lite annorlunda skattesystem i finland på dieslar


Du kan ju gärna förklara varför jag ska köpa en bensinare när jag vill ha en diesel annat än att din farsa har en... Varför är bensinaren bättre?


Jo, och jag har räknat att det skulle lönas att ha en diesel istället för en motsvarande bensin. Dessutom kostar ju en liter bensin nästan 30cent (2,7kr) mer än en liter diesel nu vilket är väldigt mycket. Och köper jag en bensinare blir det inte en focus.


Ser inga som hällst nackdelar med diesel. Det är toppen om man kör mycket Köpte en själv för ett par veckor sedan då jag kör ca 3k mil om året. Ligger på ca 0.43l/milen till jobbet (8mil tur å retur) vilket är mycket bra. EDIT: Med min golf då såklart.






¨Fåård Ficus


Vilket moget svar...


Jag ser heller inte några nackdelar med diesel, mina föräldrar har körd med dieselbilar nästan 15 år. Det jag undrar är hur Focus dieslar fungerar och och hur bilarna i övrigt är. Men tack för ditt svar!


jag ville bara mena på att den va billig i bensinare me det va så jag mennade


jo men bensinen är allt annat än billig i finland och om man kör mkt så lönar sig dieselbil märkbart pga skatten. nog fast focusen kommer att ha någorlunda hög skatt..


varför tror du skatten blir hög? Den fastställs efter vikten på bilen vad jag vet och en focus kombi väger 1300kg vilket inte är så mycket.


var på motormännen o kollade saaben nyligen och då var det än focus 04a på liften, och den var väldigt rostig under.. jag frågade om alla focusar rostar så mkt men han sa att det var väldigt vanligt på ford under 04a så du bör vara försiktig vid köp samt rostskydda den.. men det är bara vad han sa.. så mkt mer har jag inte hört av focus kombi..


jo men bensinen är inte billig här


mellan 00 och 04 på focun och mondeo så blev det fel i valsningen av plåten i bland annat dörrarna så de rostar bara efter ett par år


och platserna i bilen räknas i skatten. tänk nu på nån transporter fullbänkad me 800? skatt per år



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka