Köpråd: Saab 9000 Med vilken motor utan turbo? 2,0/2,3?

Är ute och letar en bil. Har nog kommit fram till att en 9000 blir ett bra val för ändamålet. Dock är det lite synd att de drar en del bränsle. Men då tänkte jag fråga er här om vilket motoralternativ jag ska välja? Vill ej ha turbo! Är det en 2,0 eller 2,3 som drar minst bränsle? (Det är ju inte alltid bättre med mindre motor menar jag).



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9000 Med vilken motor utan turbo? 2,0/2,3?



Vad jag vet så drar dom ungefär lika mycke. Det mesta som styr där är ju foten Så frågan e hur mycke kraft du vill ha. Det är typ ingen skillnad på försäkring å skatt. Det är väl ev. nån enstaka krona de handlar om. 2.0 = 130 hk 2.3 = 150 hk


finns eko chipp till 2.3


varför vill du inte ha turbo? Är det pga försäkringspremien? För en 2,0T drar mindre än en vanlig 2,3.


Nu blev jag helt ställd här Kollade precis vad försäkringen skulle kosta på dem. Saab 9000 2,0= 2920:- Saab 9000 2,3 Turbo= 2700:- Om det är så som ni säger också att en 2,0 Turbo drar mindre så kanske man ska satsa på en med Tubro?


De finns chip till 2.0 också hos it´s fun.


Skiljer det mycket i förbrukning mellan 2,0t och 2,3t? Och vad ligger depå i förbrukning ungefär? Svår fråga,jag vet. Men på ett ungefär


Va, vilket bolag va de När jag kolla så va 2.3T dubbelt så dyr jämfört me 2.0i


Det var Länsförsäkringar jag kikade på. (Dock på min far) Men ändå väldigt olågiskt


Vem har påstått att försäkringsbolag är logiska?






ämm, ok de gjorde jag me å de e där min bil e försäkrad (på min pappa) Låter jävligt ologiskt att 2.3t skulle va billigare. Men men, om de e så så kan du lika gärna köpa en 2.3t. men ring och kolla me dom först så att de verkligen är så.


Okej,det måste blivit något fel på just den beräkningen... Kollade nu på en annan 2,3t= 3338:- Och 2,0t= 2880:- Vad är klokast val tror ni? Några barnsjukdomar på 2,0t eller 2,3t? Någon särskild årsmodell man ska passa sig för?


2,3T årsmodell 91 har jag för mig att man ska passa sig för pga nån balansaxel som inte är så jävla bra! Som sagt har för mig det här! så lita inte blindt på det här


De man alltid ska akta sig för e dom första årsgångarna, även om 9000 e en ganska så hållbar bil. Den bästa e den som byggdes mellan 96 å 98. Men bilarna efter 94 funkar bra dom med. Vad jag vet så sitter dom flesta felen i chassit me spindelleder å grejer.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka