Audi A4 1,8t, Tips och köpråd.

Är ute och letar en bil, väljer dock mellan lite bilar, de ja har kollat på mest är Audi A4 1,8t, Saab 900 2,0t och Corrado G60. Tänkte höra lite mer om Audin nu, va kostar dem att äga? Mycket fel? Service?, Kamremsbyten? Är det en rolig bil osv? Säg gärna också vilken av dessa bilar som tilltalar er mest. MVH



Svar på inlägget: Audi A4 1,8t, Tips och köpråd.



Det enda tips jag har är: glöm saaben.. Den kommer göra ditt liv dyrt!


Äger själv en A4 1,8t -95.. Och har tidigare haft en likadan, dock utan turbo. Gillar bilen skarpt, ruskigt skön faktiskt.. Kostar inte så mycke i ägande, kan dock kännas lite småslö, men chippa den och de känns nästan som en annan bil Gjorde väldig skillnad. Barndomsfel på A4 B5 karossen (95-01 tror jag) är framvagnen framförallt, men finns kompletta förstärkningskit att köpa för några tusenlappar, ska nog köpa mig ett sånt nu i vinter.. Utöver de så.. tjaa, kanonbil tycker jag iaf, min passerade 20k mil häromveckan, och går som en klocka, roligare bilar finns såklart, men i den prisklassen dom ligger nu, så är de mycket bil för pengarna // Saelen


Okej tack så mkt! Hur mycket kostar service samt kamremsbyte? Och hur mycket kan man ge för en 95a idag?, vad är rimligt?


Är väl 12k milaservicen som kostar en rejäl slant tror jag, men om du ska ha en 95-96 så är de svårt o hitta en så lågmilad, vilket är bra, för då slipper du lägga ut för den Kamremsbyte har jag ej behövt göra än,eftersom de var gjort en stund innan jag köpte den, men tror itne de är alltför enorma pengar, säkert inte gratis för att de är Audi, men man överlever nog. Jag köpte min för 40k i slutet på vintern nu -07.. Dock så pressade jag det ganska hårt, och han ville ha bort den pga familjetjosan så jag hade lite tur Men en 95-96 i mycket bra skick som har en hel o bra framvagn och har gått nånstans runt.. låt säga 18k mil får man väl ge en 40-45k för kanske, kan skifta lite beroende på utrustning då.. (fälgar, stereo, styling, chipningar osv..) Bara o kolla blocket, finns en hel del till salu, dom flesta har dock passerat 20k mil och många rejält Hoppas du får lite hjälp på traven, är en kanonbil iaf om du hittar ett bra ex.


På A4 1,8T så lyssna på baksidan på toppen när motorn går, in mot kupen alltså. är där oljud så kan det vara spännaren o kedjan ( inställningsmekanismen) som går där bak som är dåliga. Kör man för länge med det, så kommer det ner plastavlagringar i sumpen som sätter igen silen på oljepumpen som i sin tur gör att turbon inte får smörjning = spännare, kedja, oljepump, turbo = dyrt som fan. spännaren o kedjan kostar ca: 3500 + jobb har jag för mig. Har fått in ett par sådana där det hela tiden har blivit följdfel.


Hej. äger en Audi A4 1.8t -96 Har inte ägt den mer än 2 månader ca. Är hel nöjd med mitt köp. Har hört att centrallåset kan krångla på dem och att framvagnen är lite krånglig om ngt händer med den. Men som nån skrev tidigare så finns det uppgradering för det, har det på min. Gav strax under 50k för min i det skicket som den är i nu. http://www.nordicaudi.com/ kolla i deras forum och ställ frågor där. men en A4 tycker jag definitivt att du ska satsa på. rolig och bekväm bil.


Tack så mycket för alla svar! Det lutar mot en a4. Hur bra är turbon?, växellåda?, hur ofta kamremsbyte?, Hur länge går dom där motorerna? Dyra reservdelar?


Låter fint Turbon, bra och bra, den funkar för sitt ändamål Fast, ska du utöka hästarna i stallet så blir de byte mot större, den är inte direkt stor Har inte hört om några större problem i motor/drivlina på dom, enda jag vet är att på quattro modellerna så kan 4-hjulsdriften börja krångla, och de är inte en billig historia.. Reservdelar är väl inte heller de billigaste, men man behöver inte köpa från Audiverkstäder om man vill ha billigare, dom ville ha 3,3k för en soppapump, köpte den på ett annat ställe för 2k jämnt, så


Turbo och växellådan är bra. ska du chippa bilen till 200HK så är det inte nödvändigt att byta turbo. Det klarar originalturbon utan problem, men ska du upp i högre effekter så får du nog byta. OM du nu vill trimma bilen. Vad jag har hört så ska man byta kamrem efter 12000mil(fast är väl bra att kontrollera den tidigare med) Hur länge motorn går är ju svårt att säga. Men Audi bygger bra bilar, så de håller nog rätt länge. Reservdelar kan nog vara rätt dyrt om man köper av Audiverkstäder som "saelen" säger. Finns att få tag på billiga delar utan problem, om man vet vart man ska leta.






Söker du Audi är min till Salu. Aldrig haft några problem....


Har min chippad, funkar hur bra som helst Funderar dock på lite mer effekt framöver, och då är turbobyte nödvändigt. Och motorn går nog en bra bit, jag anser att audi gör bra bilar, och många på blocket har gått närmre 30k mil och går som dom ska Reservdelar är lätt att hitta utanför audiverkstäder, stora pengar att spara där.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka