Köpråd ang vinterbil.

Sitter nu lite i valet om kvalet så att säga.. men jag behöver en vinterbil då hondan skall ställas av nu i slutet på oktober. frågan är.. är det värt att köpa en nybes (2007-10-08) Volvo 740 GLT 16v -88:a, gick igenom med blankt papper, med 37tusen mil på nacken, för 7000kr ??? övrig utrustning: taklucka / vita blinkes x4, 3st blåa hella extraljus med glödisar, ny köpta bättre beg vinterdäck, färgen är vit på bilen, fungerande centralås & värme, det som dock måste bytas är stödlagret. Bilen skall in på besikting igen i slutet på april, den är ej skattad, går det att skatta en bil i bara några månader ? elr måste man betala in hela skattebeloppet ??? //Tobbe.



Svar på inlägget: Köpråd ang vinterbil.



jag har en som ser ut precis som du beskriver denna och gått lika långt och fick ge 5000 för min men den skulle besiktas. så mitt svar är att det är ett klart vettigt pris och en bil jag skulle köpa om jag vore du.


verkar detta vettigt ?


Tjacka en Saab 9000 -94 uppåt eller en hyfsad 900 (gamla karossen inte Opeln) De är dom bästa vinterbilarna som byggts i detta land. (bortsett gamla "gurkan"


Låter vettigt ja, men tänk på att kolla upp när kamremmen byttes senast då det handlar om en GLT, kamremsbrott på den = ventilsallad. Om jag inte är helt ute och cyklar så betalar du in hela skatten, men sedan om du ställer av/skrotar bilen så får du tillbaka skatt för den del av året som är kvar.


Stödlagret är VÄLDIGT lätt att byta om man bara har lite mekvana. De bytet gör du på någon timme bara.


stödlagret är inga problem, ska kolla upp kamremen!


Yes, kolla kamremmen. Inte kul om den går av på B234F. Sen så ska det väl inte skramla allt för mycket under ventilkåpan heller. 37 000 mil är väl rätt så mycket för fin-16v-motorn kanske.. men är den vårdad så borde det väl inte vara några problem 7000 låter som ett bra pris! Funderar på att besiktiga och släppa iväg min GLE för nån sån enorm summa (har ungefär samma utrustning och nåt litet småfel bara).


37000 mil är ingenting! Min har gått det och är kärnifrisk och har 16 ventiler, visseligen en saab, men volvo ska ju vara ungefär samma seghet på. Men som sagt. Kolla kamremmen! när du ändå håller på så kan du kolla balansremmen också. går den av så KAN den ta med sig kamremmen. En av volvos absolut roligaste bilar. Räcker med lite fukt på backen så har man jätteskoj.


plastkåpan över kamremmen är borttagen, hur kan man se om den är dålig ? folk brukar ju vara rätt duktiga på att " glömma " klistra dit den där lappen om när kamremmen är bytt senast,






Om du ser kamremmen så ser du ganska tydligt om den är sliten. Om den spruckit eller liknande så är den dålig. Ser den ny ut så är den inte dålig



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka