Inköp av nytt grafikkort

Fick hem Colin McRae Dirt igår och nu visar det sig att jag behöverett nytt grafikkort, som stöder shader 3.0 :S. Vill nu ha lite köpråd, det måste vara ett av följande: - ATi Radeon x1300, x1600, x1800, x1900, x1950 - nVidia Geforce 6800, 7100, 7300, 7600, 7800, 7900, 7950, 8800 Och prislappen får hamna på max 1000:- Vilket kort får jag bäst prestanda på för tusen kronor?



Svar på inlägget: Inköp av nytt grafikkort



1650XT tror jag


Måste börja med att säga att för 1000kr så får du inget nytt grafikkort som klarar att spela dirt bra.. Absolut inte.. Men ska du välja något så lätt ett 6800gt.. Gärna ett ultra om du får tag på ett.. Men det beror ju på om du har agp eller pci-e åsså.. har du pci kan du köpa ett x1950pro åsså.. men satsa på ett bra beggat ist då, då du som sagt inte får nått bra för 1000kr nytt.


för 1600 nånstans kan du få ett X1950xt och de duger gott och väl till dirt... låna 600 av en polare är mitt tips


1000 kommer du inte långt på grafikkort. Har du agp eller pci-e


pci-e, låna pengar behöver jag inte. Men det jag har nu, ati radeon x850 duger ju gott till alla andra spel jag har, så att slänga ut en förmögenhet för att spela ett spel känns sådär.


Satsa på ett X1950Pro (gärna 512mb varianten om du kan) så har du ett kort som du kan ha ett bra tag framöver, som dessutom är duktigt snabbt och klarar de flesta spelen på höga inställningar


om man säger såhär.. Du kan inte byta upp dig direkt för 1000kr om du inte hittar nått billigt beggat.. ett x1950pro är på utgång och är inte heller en bra investering enligt mig då det är en känd serie och kostar därför mer än det smakar.. Sen, av erfarehet så köper jag inte längre ati-kort då dom inte på långa vägar kan konkurera med Nvidia längre. Så det är endera att kosta på den lite mer eller gå miste om dirt du har att välja på.. Om du nu skulle vilja lägg aut lite mer så kan ja rekomendera ett 8800gts 320mb.. Väldigt prisvärt. Skiljer sig en del mot sin större variant på 640mb, visst men kortet klarar alla spel ett år framöver (dock INTE på högsta, inte ens idag) Har erfarenhet av flertalet kort, bl.a. de jag hittils nämt så det är inte helt rotlösa komentarer.


har ett ati 1650 pro och colin mcrace smed på bra. det kostade kring 800 spänn


Haha.. hata hata.. jag hade åsså ett sånt tidigare.. Gillade det inte.. lät som en ångvält me org.kylaren o gick ständigt varmt.. Ett sånt kan man däremot hitta beggat för ca. 1000kr. Kanske inte 512mb men iaf 256mb.. Vill du bara köpa nått som precis klara dirt på lägsta inställningarna eller som även klarar andra spel o kanske inte lägsta heller på dirt??






Om du fått för dig att ett X1900XT knappt klarar Colin Mcrae Dirt på lägsta inställningarna så är jag hemskt ledsen men då har du aldrig testat det kortet! MEN jag misstänker att det inte var det du menade trots bristen på radbyte... och jag kan bara falla in och undra samma sak.


Skrev väl inte riktigt så.. Nä, det jag menade var naturligtvis att jag haft ett sånt kort i över ett halvår och uttryckte bara min mening om det.. Det är ett bra kort prestationsmässigt, det är det. Resten lämnar jag väl öppet. Sen undrade jag om han vill ha ett kort som bara klarar dirt nätt o jämt eller om det även ska hålla för lite nyare spel i framtiden åsså.. Kan ju va kul o köpa ett nytt graffe som man inte behöver köra på lägsta redan från första början.. Är enligt mig helt onödigt.. Klarades nånting upp eller måste jag uttrycka mig bättre??



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka