Köpråd Mazda 323f

Jag har hittat en mazda 323f som jag är mkt intreserad av att köpa men han som jag ska köpa den av vet inget om bilen typ vad det är för motor och sånt. är det ngn här som vet ngt om mazda typ motor och sånt men även om det är ngt speciellt som brukar krångla eller helt enkelt om det är en bra bil. Den är av årsmodell -93 och har gått 24000 mil.



Svar på inlägget: Köpråd Mazda 323f



Enklast är att be om reg nummret, och slå det på vv: https://www21.vv.se/fordonsfraga/FragaP . ordon.aspx för att se vad bilen i fråga har för antal hästkrafter Mazda 323F finns i följande motoralternativ årsm -93 1.6 liters, 4 cylindrig, 90hk, 0-100 km/h på 10.4 sek 1.8 liters, 4 cylindrig, DOCH, 131 hk, 0-100 km/h på 8.2 sek Bilen är ganska körglad och så, riktigt pigg under 100, efter det kroknar den märkbart tyvärr. Kolla rost under och dylikt.


öppna huven o kolla om det står dohc på ventilkåpan


okej så en mazda för 10 000 är den rätt prisvärd då. motormässigt och så om den går bra


Hade en sådan förut, 1.8 SOHC, var väl någorlunda pigg, väger inte så farligt mycket heller. Tyvärr var det massa rost på min men i motorn gick den alldeles utmärkt, så kolla efter rost noga.


Har för mej att man skulle kolla avgas-värdena på 323:an också.


okej jag va o kolla på en precis och blev inte nöjd läckte in och så men den var ju hyffsat billig(10 000) så ja vet inte hur jag ska göra. får la se


Har haft en sån och jag tycker att det är en hyfsat bra bil.. Om det är DOHC-motorn vet jag att det är en bra motor Min hade slipade kamaxlar och sportfilter och avgas och var då mycket pigg och varvvillig MEN som tidigare talare sa är avgasvärdena svåra, ganska säker på att det är ventiltätningarna som går, och släpper in olja i förbränningen.. Dom går ju alltid att byta men.. Min hade gått 23000 när jag sålde den och problemet hade nyligen uppstått vid senaste besiktningen. Ny katt och stift redde ut det för stunden... Tror inte jag hade köpt en som gått 24000 mil, men om den har haft rätt ägare som tagit hand om den så är det ju annars en bil som funkar i alla väder


Jag har haft en 93:a med DOHCmotorn. Den hade gått 13000 mil ungefär och visade tendenser till höga avgasvärden. Annars var det en helt ok bil!


m såg att den hade fått anmärkning på det där med avgashalterna på besiktningen för nått år sen så ni har nog rätt där men jag struntar nog i denna bilen och kollar vidare... några tipps`?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka