Köpråd: Skyline, Vad bör man tänka på

Tjena Det är så att jag går i tankarna att byta bil till en japs och i sådana fall lutar det emot rx-7 eller skyline mesta dels skylinen! Modellen skulle isåfall bli en r33 men jag är som sagt inte så insatt i bilarna så någon får gärna hjälpa mig! Frågan är nu vad bör man tänka på? Så som kända fel osv? Vad finns för olika motoralternativ? 2 krafsare samt 4 krafsare ? Försäkringskostnader? Delar svåra att få tag på ? Klubbar i Sverige där man kan läsa lite info om bilarna! MVH Mikael



Svar på inlägget: Köpråd: Skyline, Vad bör man tänka på



Skyline (så vitt jag vet) har inga kända fabriks fel. Rx-7 har ju den s.k. wankel-motorn du kanske hört något om? Går sönder oftare, men har ett underbart ljud och varva det kan den Den vanligaste Rx-7an är Twin Turbo verisionen. 250hk och bakhjulsdrift, något lättare än skylinen också. Skyline R33 finns i många olika verisioner(modeller), allt från 4-dörrars bakhjulsdrivna utan turbo till 2-dörrars fyrhjulsdrivna Twin Turbo monster Den vanligaste i Sverige är R33 GTS-T, den har 250hk och bakhjulsdrift. Lätt att trimma och mkt stylingdelar till den. Motorn är en 2.5L singelturbo. Om du vill köra fort så är nog R33 GTR det bästa valet. 4WD, Twin Turbo och många avancerade grejor jag inte tänker berätta nu Men den har en 2.6L motor (RB26DETT) som är väldigt stryktålig, finns många som kör med 400-500hk. Tycker även att den är snyggast. Men det är ditt val, vill du leka är inte GTR något för dig Mer info finns på www.skyline.se och www.wankelregistret.se Lycka till!


Leka Å jo e trött på framhjulsdriven skit Tack så mycket för infon, wankelmotorn är jag lite bekant med iallfall då jag har en kompis som har en rx-7:a. Målet i så fall med att köpa en skyline är motorn, styling har jag fått nog av det är bakhjulsdriften samt effekten jag är efter, har fått smak för lite breisladd Men som sagt tack för tipsen ser fram emot lite rolig läsning nu!! MVH Mikael


Försäkringen är nog dyr, men det har du nog redan räknat ut. Lätt värt det ändå


om du ska importera så tycker jag att du ska snacka med kent på www.japcity.com , väldigt trevlig och betydligt billigare än konkurenterna Edit: Så som kända fel osv?= Kylningen är väll en liten svaghet för skylines men går ju att fixa Vad finns för olika motoralternativ?= finns 2.0 non turbo 2.5 singel turbo och 2.6 twin turbo 2 krafsare samt 4 krafsare ?= 2.6an är 4hjulsdriven och dom andra bakhjulsdrivna Försäkringskostnader?= försäkringen är ju inte gratis men man lever ju bara en gång så Delar svåra att få tag på ?= beror på vilka delar du är ute efter men går att beställa delar genom Nissan sverige dock kande va lite problematiskt men de finns ju gott om eftermarknads delar annars. Klubbar i Sverige där man kan läsa lite info om bilarna= klubbar i Sverige är ju som tidigara nämt " www.skyline.se "


Prova ett skyline forum ? http://www.skyline.se/forum/index.htm


www.Skyline.se/forum


kan rekommendera www.j-spec.se också. Hängde med polaren upp i fredags då han hämtade sin R33 GT-R och vad jag vet så fick han jäkligt bra support innan köpet, svarade på alla dumma frågor (hehe) och mycket trevliga ... Väl på plats så fick man ett bra bemötande ..


Håller med. Har känt bröderna ganska länge. Dom kommer från samma by där jag gick i låg/mellanstadiet. Hade t.o.m deras mor som lärarinna i lekis! Mycket trevliga och seriösa killar. Såg den första bilen dom tog in (en vit Skyline GT-S) och den var i fint skick. Fanns inte ett fel på den. Så nog rekommenderar jag dom alltid.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka