Köpråd: saab 2.3turbo snabba svar plz!!

tjena gott folk. Nu e de så att jag har kikat på en saab 9000 2.3t 200hk -92. Bilen är i fint skick,nästan ingen rost alls, motor+låda+turbo = inga problem (enligt säljaren då). Då jag ska iväg och kolla på den idag,undrar jag om någon kan ge mej några tips på vad man ska kolla på? turbon sa han att han inte vet riktigt när den va bytt,den den gick jättebra utan problem. Hur ska ja kunna se om turbon är i bra skick? att den laddar som den ska osv. Vore jättetacksam för snabb svar!!



Svar på inlägget: Köpråd: saab 2.3turbo snabba svar plz!!



Om du kan ska du känna på axeln i turbon om den glappar, gör den de är den dålig. Annars är de rost du ska kolla efter i nederkant på dörrar, skärmarna fram och bak, tröskellådorna och även runt framrutan och i framkant på huven. Sen är de om du kan se den under så är de bra. Sen när du kör den så ska den inte kännas svampig och bete sig som en orm på vägen. Känna att den har någorlunda fasta lägen i växellådan. Sen läckage från motorn och då först och främst topp packningen. Hittar du nått och du ändå vill ha bilen så pruta mycket för de kan bli dyrt. MVH F


hur blev det med saab köpet? ifall du kanske ska titta på nån mer så kan jag skriva lite vad du kan titta efter... När du gasar fullt så ska turbomätaren stanna alldeles efter när den kommer in på den röda markeringen. kan hända att den går några millimeter över på det röda området men om den går alldeles förmycket så skickar turbon in alldeles för mycket tryck och kan skada toppen. detta är dock i en original bil. om det är en chippad bil så kan den gå över på den röda markeringen rätt mycket.. Hände för mig när jag kollade på en liknande för ett tag sedan. ägaren beskrev att den gick perfekt bla bla bla. 28 mil senare när man är framme och gasar fullt så stiger mätaren över på den röda markeringen och fortsätter och motorn säger ifrån. Donk donk pang.. kollade även i motorn och den hade läckt olja från toppen sedan lång tid tillbaka. detta beror på antingen wastegaten eller nån magnet(? ) En annan viktig sak är växellådan. saab är känd för sina klena växellådor tyvärr.. lyssna efter ett vinande från lådan. viner det så är "pinjong" lagren dåliga. en vanlig saabsjukdom. en annan sak är synkringarna som gör att de kan skrapa när du lägger i / ur växlar eller om du har svårt att få I växeln. däremot på bilar som gått långt osv. kan det hända att några växlar (oftast 1an eller 2an men händer även på 5an) kan vara svåra att få ur. detta har oftast inget med synkringarna att göra utan har med en utsliten aliminium bricka att göra. skönhetsfel! ingen rasrisk enligt saab. Lycka till!


De är vanligt att de kan läcka från toppen på saab motorer men du kan ju vara nått annat som gjorde de och sen att de laddar in på rött på laddtrycks mätaren är ingen fara om den är trimmad hos en firma och inte pys trimmad. Men pys trim ska man undvika och helst ska allt vara okej med MV för annars kan den överladda och då är de inte bra. Sen med WG klockan så kan de svaja om den är dålig men man ska ALDRIG skruva på den om man vill höja laddtrycket. Endast idioter gör de. MVH F



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka