Köpråd Mazda Rx-7

Hej, jag är väldigt sugen på en mazda rx-7, men jag vet inte så jätte mkt om den än, därför skulle jag vilja veta mer om den, bra/dåliga sidor av bilen, hur bra den håller, om den går fort o bra, och diverse andra faktorer kring denna bilen.. Om någon har eller haft en så vill jag gärna veta de mesta av vad ni tycker om bilen.. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd Mazda Rx-7



d e ju en mazda..så den håller iallafall


wankel motor.. = svår meckad utan kunskap..


Lär dig skruva först! Sen kan du köpa en wankel.


hehe okej, inte för ja vet vad wankel är men *skäms* men bra/dåligt med bilen någon som har några erfarenheter? För har tänkt o köpa en iallafall, inte än men om ett tag.. vill gärna ha något annat o bolla med, gärna andra japan bilar om ni har förslag på ett par stycken..


rx-7 är en riktigt grymm bil tycker jag satsa på det


wankel är svårskruvade som fan om du inte skruvat med dom förr.. så bättre å börja med en annan så du verkligen lär dej skruva...


jag börjar gillar den mer o mer, den verkar sjukt grym! men jag har alltid tyckt att mazda bilar är så små o pluttiga, är denna lika liten som dem andra typ mx 5? ljudet är ju klockrent, effekten verkar ju vara grym, o formen tycker jag är riktigt fin, eller iallafall 93 och framåt.. vågar man köpa en som är lite små skruvat på från början?


tack för tipset! jag ska försöka lära mig så mkt jag kan, f*n va snälla ni är, är så kul när man verkligen får hjälp


Ja du lär behöva mer hjälp om du köper en Köp en som är orginal för en trimmad bil överlag behöver man endel kunskaper om. Dessutom är dessa skapelser rätt dyra i drift. Att börja med en "vanlig" turbo bil är väll att föredra och verkligen lära sig skruva.






wankel motor har väl för ovana att börja sluka rätt mycket olja? Så har jag förstått det iallfall helst en skit bil från början av 80talet... Bara för att den ser sportig ut betyder det inte att det är en "sportbil" Mazda is always Mazda" Kolla på nått kul istället än en tråkig mazda.


Jag har fått för mig att rx7 är hållbar som tusan! Mazda står ju för hållbarhet och kvalité Dock så dras väl wankelmotorer av ett typfel, och det är slitna apextätningar (typ kolvringar översatt till en vanlig kolvmotor). Det finns ju dock folk som är jävligt kunniga inom wankel, så att få motorn renoverad är ju bara en fråga om pengar. Alla gamla bilar går ju sönder, framförallt om det är lite vassare versioner, det får man ju ha med i beräkningarna! Såklart du ska köpa en RX7


tråkig mazda? Dubbel-turbo , 250hk+ , RWD och en väldigt lätt kaross kallar jag inte tråkig. Tycker också dem är jävligt grymma, men akta dig för dem som gått långt. http://www.wankelregistret.net/news.php Där har du lite att läsa om wankel.


hehe javet! Jo jag förstår att de behövs en hel del kunskaper om man vill ha en sådan bil, men man ska ju lära sig nån gång.. Vad är generellt annorlunda med denna motorn bortsett från andra? Har alla japan bilar wankel motorer? vad menar du med vanlig turbo bil?


vanlig turbo bil är väl typ saab volvo osv.. alla japanska bilar har INTE wankel motor..men en hel del har det ju.. tror inte skyline har det men jag kan ha fel..japanska motorer är inte min starka sida.


En wankel ska dra olja. En bra sida för trådskaparen står allt du behöver veta och mer: http://www.wankelregistret.net/news.php


Jag har oxå fått för mig att dem är bra i hållbarhet och så vidare, självklart så är detta propotionellt med hur man sköter bilen.. Hur pass dyra är dem att ha? försäkring, liter milen, osv.. Men smakar de så kostar de, så är de ju


tack för tipset! ska läsas!


Jag vill tacka alla som kommer med seriösa både fördelar, och nackdelar med bilen.. Jag vet inte om de blir en sådan än, men är så grymt sugen! min kompis ska köpa en Evo om ett tag, o jag vill ha något sportigt att matcha med som inte är alltför vanligt..


Toyota MR2 Turbo? Hade jag runt 70-100k att köpa för skulle det nog blivit en sån för min del. Edit: Bara Mazda Rx-7 och Rx-8 har wankel av de japanska sportbilarna från 90-talet. Skyline, Supra, EVO osv har alla ottomotorer. ( vanliga kolvmotorer för er som inte förstod det )



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka