Köpråd: Nissan Primera GT -91

Har lite småfantasier om att köpa en Primera GT -91'a, men jag behöver lite tips som kanske kan hjälpa med beslutet. Det är en gammal bil, och den har gått LÅNGT, ~31000 mil! Den är ju även synligt gammal, med lite ytrost och skavanker här och var. Bör kanske tillägga att den säljs av en firma, som inte vill ge vare sig garanti eller varudek. på så gamla bilar, som de säger. Det är de positiva sidorna med bilen som gör att jag inte skrattar åt miltalet då. Först och främst så är den helt nybesiktigad, och det är inte en anmärkning. Sen så tycker jag inte det är mycket rost under heller. Jag är väl inte direkt kunnig och vet inte riktigt vad jag ska leta efter, men det ser ut som om bilen har blivit rostskyddsbehandlad rätt bra... Motorn spinner som en kissemiss, tycker mig inte höra några missljud alls. Inga problem att varva och alla växlar verkar vara ok. Den har haft 6 ägare, varav firman är en, så 5 ägare får man väl nästan säga. De skulle ha 15.000:- för bilen. Lite dyrt för bilen kanske, men ändå inte direkt mycket pengar. Jag har tyvär misslyckats i mina försök att pruta ner den. Vad tycker ni? Det är väl alltid att köpa grisen i säcken, men med tanke på miltalet, vågar man!? Tack för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Nissan Primera GT -91



Jag hade inte vågat:/ Men vänta lite så kanske dom vill gå ner lite i pris:) jag skulle bara våga köpa en 740 som gått så långt:D


köp en privat för 15 000 istället borde väl finnas finare


nja vet inte ja men 15k lät lite dyrt med tanke på att det är en 91a och 31k mil:S men om du fick ner den till typ 11-12k så är det ju rimligt.. men kolla bussningarna i fram vagnen.. dom har en förmåga att börja gneka.. som dom har börjat gjort på min:S men annars så är det väll inge spec vad jag vet då..


Kanske, de verkar rätt säkra på att få den såld...som de sa; "många unga killar som vill ha en", och det är väl kanske sant.


Det verkar som du redan har bestämt dig


Kan ju kanske kolla upp om exempelvis bromsoken är bytta, brukar ju rosta ihop på bilar som gått långt. Dom är ganska dyra till Primera för övrigt.


ang bussningarna är att dom kan (inte alla bilar) kan bli torra/sluta så det börjar gnisla/gneka då man gungar på fram vagnen för min börja med det å det är ganska mycket det låter men häver man på typ 7kg med smörj medel så blir det tyst. och ska man byta hela den delen (som jag inte kommer på vad det heter) så kostar det typ 1300kr... okej fråga vad dom lagat då om dom nu lagt ut ca 4-5000kr så bör det vara ganska mycket dom fixat.


Hehe, alltså, sugen är man ju, men tveksam...så det är därför jag behöver lite ärliga tips.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka