köpråd: saab 9-5 v6 vs Ford mondeo v6

Hej! står vid vägbommen och kan verkligen inte bestämma mig. Har hittat 2 kanonfina bilar. 1:Saab 9-5 griffin 3.0 v6 (1999) kombi med aero optik. Bilen har gått 26000 mil, välservad och kanon fin och fräsch i lacken. 62000:- 2:Ford mondeo ghia 2.5 v6 (2002) kombi med st220 optik sänkt och full utrustning. Bilen har gått 19000 mil och även den är välservad och fräsch i lacken. 75000:- Tänkte om någon kunde dela med sig om erfarenheter av respektive modell, för och nackdelar. så jag kanske lättare kan välja bil ! Vad jag har föstått så har inte saabs v6 något problem med vevhusventen och motorn i princip bara går och går, men sen resten av bilen ? chassi osv. Ford mondeo hörde jag nåt om klena spjällhus som vid lite tråkiga förhållanden kunde få hela motorn att rasa, enda "kända" felet jag vet om mondeon Tack på förhand ! ------------------------- Jahopp, åkte 80 mil i tisdags för att hämta saab 9-5:an, den var i bättre skick mot vad jag föreställt mig. Det är en röd kombi 00:a med v6 turbo, aero kjolar runt om, sport fjädring, 17 tums aero fälgar. simons 2.5 " rostfritt avgas system + all onödig griffin utrustning. invändigt var den inte ens utsliten. lack rekondad varje år, fanns lite stenskott på huven men inga stora. nya sommar och vinterdäck satt på fälgarna. bilen är servad var 1500:e mil på auktoriserad saab verkstad, och jag är skitnöjd med bilen trots sina 26700 mil. 62900:- plus ca 1500:- i tåg och bensinkostnader hem. ska se till att kasta upp bilder så fort jag kan.



Svar på inlägget: köpråd: saab 9-5 v6 vs Ford mondeo v6



Saab Saab och åter Saab! Skaffa för allsindar inte en Ford.. de bara krånglar hela jävla tiden!


hadde nog valt forden


Personligen hade jag köpt SAABen. Haft en SAAB själv och behövde inte röra en skruv i den. Sen i Forden jag hade så blev jag tvungen att skruva jävligt ofta. Så Röstar heltklart för SAAB!


jag hade valt saaben och om jag inte är ute å cyklar så har saaben turbon som inte forden har, right?


Ford


forden lätt. åkt i en sådan och det är riktigt sköön känsla. Sen som dom säger om att man måste mecka så är det ju bara skitsnack, deras bilar va så men lika många säger ju att deras ford är bäst för att saaben om hade förr i tiden va shiet! så kör på forden, värd!


S**ben


Min röst går på Saaben


Min farbror har en sådan Ford, exakt en sådan.. han har haft den i ett år nu och nu har han fått nog! Den är reparerad för 10000kr, och detta är delar som pajjat, inte sönderkört! Dessutom så är Saaben mycket bekvämare, Forden sitter man inte gött i, framförallt inte i baksätet! Ford va skit, Ford är skit, och Ford kommer föralltid vara skit!






Jo har precis läst en del om ford, och tydligen verkar det va allmänt dålig kvalite på grejorna, provsatt en nu när jag ändå var på stan och tyckte man satt bra i den iaf, kändes lite plastig dock. Tror det lutar åt saaben, men behöver man oroa sig över chassit på 9-5:an efter 26000 mil ?, tror 27000 mila servicen va gjord, har för mig om att det va kamrem på saabs v6:a eller har jag fel ?, ska kolla det iaf. Vid senaste service byttes det avgas till ett rostfritt, hela vägen tydligen. Motorn i övrigt bör väl va fin, en v6 går ju rätt lungt, lite glidar varning nästan.


Hmm... Konstigt, på bilhandlaren så står det årsmodell 1999 men i vv:s register står det årsmodell 2000 Det får man väl tacka för.


import eller uttagen 2000.... Dusty: Deras V6 Har inte turbo Toxextreme: Ford är skit ända till du ser vad En Gt är och du gör i brallan man ska inte dra alla över en kant....Ford har problem med lacken saab med växellådan alla bilar har någon form av sjukdomar bilarna har dessutom gått långt... 27.000mil är väldigt långt och dessutom 8 år gammal 62.000kr är enligt mig ett överpris..


Inte import, svensksåld, och jo det är turbo på saabs v6, den drivs av 3 cylindrar som samtidigt laddar alla 6. Och jo växellådorna känner jag till att 1:ans växel och backen kunde rasa på 2.0t och 2.3t, men är v6:ans låda likadan ?. ford mondeon tycker jag är grymt snygg och inte lika vanlig som saaben. Alla märken har sina barndomsfel och 26000 mil är inget hinder för min del så länge grejorna är servade och inte buskörda. priset går alltid att pruta också


Saabs V6 har kamrem, ja. 27.000 mil är ingen sträcka fär en så ny bil, och 9-5:s chassi klarar många långa mil, och dessutom så är dom rätt felfria på bes. (Bäst i sin klass) Ford Mondeo är sköna bilar, dock inte lika sköna som saab, och kör man vettigt så pajar dom inte. Jag har inte alls många dåliga erfarenheter av varken saab eller ford när det gäller driftsäkerhet, min farmor hade en fiesta, och den hade blankt papper tio år i rad, sen var det en trasig lampa... För att det inte ska bli pajkastning så borde jag välja forden, men jag skulle tagit saaben. just för komfortens skull. Dom är sä oändligt bekväma, och forden har lite billigare detaljarbete. Saab har jag för mig ska ha billigare delar än ford om något mot förmodan går sönder. Och sen måste alla lära sig att 30.000 mil var mycket för sisådär 15 - 20 år sen, men inte idag om bilarna får skötsel.


Jahopp, åkte 80 mil i tisdags för att hämta saab 9-5:an, den var i bättre skick mot vad jag föreställt mig. Det är en röd kombi 00:a med v6 turbo, aero kjolar runt om, sport fjädring, 17 tums aero fälgar. simons 2.5 " rostfritt avgas system + all onödig griffin utrustning. invändigt var den inte ens utsliten. lack rekondad varje år, fanns lite stenskott på huven men inga stora. nya sommar och vinterdäck satt på fälgarna. bilen är servad var 1500:e mil på auktoriserad saab verkstad, och jag är skitnöjd med bilen trots sina 26700 mil. 62900:- plus ca 1500:- i tåg och bensinkostnader hem. ska se till att kasta upp bilder så fort jag kan.


ford är ingen bil ......släpp tanken på ford och köp en riktigt bil (saab)


läs inlägget senast före dig så ser du att det blev en saab



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka