Köpråd: Bärbar dator

Tänkte köpa en bärbar dator, inget dyrt ska ligga runt 7000kr. Vill gärna ha en bra allround dator som funkar till det mesta, surfa kanske spela lite spel, arbeta med, ha fotografier, film m.m. Om det finns någon datakunnig som kan komma med tips om en dator som är prisvärd och bra så vore jag väldigt tacksam.



Svar på inlägget: Köpråd: Bärbar dator



Hur stor skärm hade du tänkt dig, Och hur är det med vikten + batteri tid? Prioriteras de högt? Skall den flyttas mycket? "Spela lite spel" ,det skulle underlätta om du talade om hurudana spel som kommer att spelas, hur mycket kräver de spel du tänkt spela? Och hurudant operativsystem vill du ha, nya vista eller xp?


De bästa tipsen jag kan ge är att kolla igenom det viktigaste. Skärm? - Widescreen eller vanlig, klarar du dig med 14-15" eller måste du ha högre upplösning och kanske måste gå upp mot 17" Hårddisk? Klarar du dig bra med 40-60GB eller måste du ha det dubbla? Komplettera med extern disk senare? WLan? Batteritid? Pricerunner.se eller liknande är kanon att sortera ut det du efterfrågar. Värmen och val av processor är väl viktigaste om du inte har extrema krav. Det är inte kul att sitta med en dator i knät på 80-90 grader och låter högt av fläktarna redan efter några minuter i sommarvärmen. Där skulle jag välja en Intel istället för Turion från AMD. Visst är de bra processorer men går varma. Klarar du dig med "standard" grafikkort och därmed inte kommer installera mer än små demon och accepterar att Need for Speed och Battlefield knappt kommer orka starta på din dator så skulle jag satsa på en enklare dator och lämna 3D-prestandan för tystare och snabbare "kontorsdator" Ska du spela och hålla prisklassen så kanske det blir en billigare processor (Turion) och ett litet vassare grafikkkort som inte kommer göra underverk utan du får en "lite" mer spelvänlig dator bara men kommer troligen gå varmare och du känner inte av spelprestandan som du vill. Ska du kunna köra lite värre spel så måste du upp 3-4 tusenlappar till. För 7000:- skulle jag antingen vänta till jag kan lägga lite mer på en vettigare spelmaskin värd namnet eller komma undan med en trevligare smidig surfdator för kanske 5000-7000:- Beställde en HP NX7300 till morsan idag. Går du ner till En Celeron så får du en prisvärm maskin där. Celeron 1.73GHz 1GB Ram 80-120GB HDD 15.4tum DVD±RW Wlan 5200:- på datorbutiken.com med 80GB HDD med frakt å allt Då får du Vista med original.


Frågan är om man vill ha Vista ännu? Då det ännu är så nytt.. Jag skulle inte i alla fall köra vista ännu. Men det är ju upp till var och en.


Jag hade inte tänkt att dra igång såna spel som ni nu nämner då jag har en konsol att fördriva den tiden på. Utan mer mindre, enklare spel. Skärmen spelar inte så stor roll bara den inte är för liten. Både vikt och batteri prioriteras ganska högt. Jag antar att wlan är trådlöst, är ingen höjdare på data, och det måste det vara på datorn isåfall, då vi har trådlöst internet hemma. Vad det gäller operativsystem så vet jag inte vad det är för skilland på vista och xp? Xp har jag på datorn som jag använder nu och det är helt ok men vore vista nya så borde det ju vara bättre eller? En kompis till mig har en macbook och de operativsystemet gillar jag verkligen, tycker det är snyggare design och datorn är också väldigt snygg, sen vet jag inte så mycket om hur det funkar å så. Dock kostar ju en sådan dator några tusen till. Jag gör nog hellre som du skriver martin och köper en smidigare surfdator än köper en kraftigare speldator isåfall. Tack för de bra svaren.


Join the winning team KÖP HP!!!!! har 2 bärbara och 2 handdatorer.


www.zepto.com , super bra priser! köpte nyligen en rejäl bärbar därifrån. fast då hade jag "kustomiserat" den. fast jag lovar du hittar en bra bärbar där för 7k! mvh janne


Är själv i planerna på att skaffa mig en billig bärbar, kan vara lämpligt.. Funderade först på HP nx7300 men har övergått lite i funderingarna nu till en Fujitsu-Siemens Amilo LA 1703-18B som man får för 7k 15,4 tums BrilliantView - AMD Sempron 64 3600+ - 2GB DDR2 - 160GB HDD - Trådlöst nätverk - DVD-brännare - wlan + vista Alternativt en Fujitsu-Siemens Amilo Pa 2510-14P som är lite värre än den föregående jag skrev, ca tusenlappen dyrare med..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka