Köpråd: Billigt spackel till att bättra på egna formar

Har gjort egna formar till mitt kjolpaket. När jag plastade dessa hade jag tejpat hela pluggen för att det skulle lossna bättre. Nu blev det tyvärr så att på vissa ställen blev temperaturen för hög vilket gjorde att tejpen blev skrynklig. Detta gjorde förstås att det finns "veck" i formen som måste jämnas ut före jag plastar det riktiga kjolpaketet. Nu är då frågan vilket spackel man lämligen ska använda till detta? Det är runt 3 mm som tjockast. Har funderat på plastic padding galsfiberspackel eller pp100 men det känns onödigt dyrt till formarna. Men det blir nog det om ingen kan tipsa om nåt annat. Någon som har nåt tips?



Svar på inlägget: Köpråd: Billigt spackel till att bättra på egna formar



Kör på PP100 det fungerar utmärkt och jag tycker inte alls det är speciellt dyrt. Säljs ju på clas ohlson till ett bra pris. Kommer dock inte ihåg hur mkt dom tar för det.


Jo pp100 har jag själv mkt erfarenhet av, använt flera burkar och det har en positiv bild av det. Dyrt är det inte heller men kanske onödigt dyrt att använda till formen eftersom den ju inte kommer att användas på bilen. Ingen som vet nåt annat spackel som går att spackla med på plast? Gärna i lite större förpackning. Finns det inget lämpligt spackel inom byggbranschen kanske?


Funderar på att man borde kunna använda husfix och sen lägga gelcoat på det. Å sen vaxa och lägga släppvax. Någon som vet om gelcoaten fäster på husfix? Annars får jag prova mig fram


vad är husfix för nåt ?? inte som sånt som man sätter kakel o klinker med va ?? mvh matte


Nej det är ju en typ av cementbaserad filler/spackel. Fördelen med det är att det går att spackla i princip hur tjockt som helst och det torkar ändå.


Ändrade planer. Blir att fixa det med pp100 trots allt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka