Köpråd billig bil. Fyra förslag. Vad tycker du?

Hallå, Jag har nu fått iväg min tråkiga, fula, billiga, rostiga bil och det känns skönt. Men nu måste jag bara välja ut en bil jag ska fixa till jag blir 18 och som jag då ska köra med.. Jag har 40 mil enkel resa hem, vilket blir 80 mil tur & retur för en helg, och jag drar nog ner 2 helger i månaden vilket blir ganska mycket. Så en fin bil på E4an som går billigast vore inte dumt. Samtidigt vill jag ha en snygg bil utan att köpa till massa kjolpaket som är rätt fina orginal, dock vita blinkers och baklysen tillkommer väl. Sen får ni väva in vilken bil jag bör satsa på om jag ska ha bäst basljud, dvs ej mycket burrande från plåt och tätt dunk i kupén. Detta är en viktig punkt eftersom jag satsar på en bensinsnål, glidar bil helt enkelt som ska få sig en omgång bra stereo prylar. Vill ej vara värst när det gäller motor. Jag har funderat på några bilar och jag vill att ni ska ge mig för- och nackdelar med dessa bilar eftersom jag står helt stum gällande vissa bilar. 1: BMW 316/318 e30, alltid varit sugen på bmw. Dock mindre när min polares gick sönder och vi fick meka i år och dar med den. Är inte populär här så skulle vara kul med något unikt. Vad tror ni om den? 2: Mercedes w124 modellen. Äldre helst, eftersom dom nyare är dyrare (med den där cp plasten). Helst diesel då jag kommer pendla mycket som sagt. Men mycket vanliga här uppe. Alla kör med diesel mercor och 124 finns det gott om. Vad tror ni? 3: Audi 100 C4. Jag har mycket frågor om denna. Den är fläskig men antagligen rätt törstig. Äh vad vet jag? Ge hit med information så ser vi vart jag kommer. Varför är den så billig? 4: Golf 3 TD(?, ev. bensin). Går kring 0,5 l/mil och är rätt liten. Bra bastryck? Äh, info här också. 5: Erat fria val. Ni vet nu förhoppningsvis vad jag är ute efter för bil och ni kan ge mig tusentals förslag bara jag får veta varför. Men kraven lyder: Billig att köra, nybilskänsla(fräsch inredning, cool interiör i allmänhet), bra bastryck, snygg från utsidan utan några ruggiga ingrepp och måttligt med styling, och sist men inte minst, rostar bilen mycket? Jag är less på rost efter min förra bil. PRIS!!! Inte över 15-16 tusen. Där föll säkert mycket förslag bort! Tusen tack för all hjälp jag får alla G.org:are. Mvh Specialisten EDIT: Glömde lite information.



Svar på inlägget: Köpråd billig bil. Fyra förslag. Vad tycker du?



Audi 100 är en KANON bil. Det är sug i den. Den är väldigt bekväm att köra, Visst dricker den soppa om man gasar. Vilken bil gör inte det? Den drar ca 0.8 - 0,9 vid landskörning. Den kostar ju lite sen att köpa delar till den. Men det är det absolut värt! Alla gånger. Har du haft Audi en gång kommer du vilja ha det alltid. Hade sj Audi 100 för ett år sen ca nu.. Men toppen sprack då en kylar slang hade spruckit o jag tittade inte på temp mätarn=/ Men vill än idag ha en audi fast en A4 Quattro denna gång Audi´n är en riktigt trotjänare om du behandlar den rätt & sköter allt. Sen så är ju försökringarna inte billigaste heller. Desamma gäller med BMW,....


ett förslag... lägg 5 papp i depsositions avgift å privat leasa en toyota aygo, peugeot 107 eller en citroen C1... billiga snygga spritt nya bilar till´kanon priser, pris per månad runt 1800 och uppåt! ett förslag bara! bra bilar, drar 0,4 blandad körning! tjiiing!


BMW självklart..! min 320 e36 drar inte ens spec mycket.. har svårt att tro att en e30 316/318 ska dra mer.. och riktigt roliga bilar att köra.. vi har haft en e30 325a tidigare, dom funkar då fint här i norrbotten också!


Av dom där skulle jag valt BMWn iallafall. Annars får man väl tipsa om att köpa en billig välvårdad Volvo 940 årsmodell 91-92 (B230FB med 130 kusar). Brukar inte stå så högt i pris och drar inte så extremt med bränsle på långkörningar. Sen om dom är snygga eller inte kan man ju diskutera, men gör sig hyfsat med bara vita blinkersglas här och där. +Bra rostskydd +Bra besiktningsresultat +Hyfsat billiga delar +Bra ljudbyggerimöjligheter -Inte så superbränsle snål -Inte så supersnygg inredning (inte i dom tidiga, snarlik 740ns) Annars får du väl titta på Golf III med 1.6 eller 1.4 litersmotorerna


Jag hade nog tagit Golf 3:an. Bensin isåfall! Pålitliga bilar med bra styling-möjligheter! I en liten Golf krävs inte mycket i stereoväg för att de ska dunka i plåten!


helt ärligt så borde du fan köpa en Golf 3:a simpan.... typ en 1.6:a dom går ju rätt bra å så är dom jäffla snygg enligt mig med vita blinkers och andra lyktor . sen så kan man ju få rätt bra ljud i dom bilarna också ..


Av de där 4 skulle jag valt golfen. Har den modernasta "looken" av dem enligt mig. Annars kanske en Audi 80 ist för 100:an? Eller en Toyota Celica? De ser ju lite sportigare ut de. Edit: Celican är ju absolut ingen soppaslukare heller:) Plus att den är hatchback = bra billjuds möjligheter:)


Tusen tack alla för förslag. Forsätt skicka in vad ni tycker.


jag rekomenderar start en merca diesel W124an då familjen har 3 st 2st 300d och en 250d ifall du ska pendla mycket är 250in den rätta drar under halvlitern hur man än kör ligger på ca 0.4 /0.5 och 300an på ca 0.5 /0.6 nånstans är bilar som bara går och går och går våran 300 kombi har gått över 170.000 mil och går lika bra fortfarande knackar inte ens om motorn och ändå körde förra ägaren som jobbade på stora lastfartyg han tankade med båtdiesel och ändå så gick bilen lika bra ändå finns inga bilar som är mer slitstarka än vad just den bilen är






din 320 ligger mellan 0.7 och 1 liter milen och stadskörnng betydligt mer


billigt och basljud. Toyota starlett går sjukt billigt. och det blir riktigt bra ljud i dem för mindre pengar.. snyggheten nje inte så jätte.. motor mässigt.. måste växla ner minst 1 växel om man ska köra om. toppar ca 170 sitter relativt skönt i dem.. i framsätena billig i inköp. krocksäkerheten är väll som i alla små bilar (kass)


BMW 318is E30? Lär vara en av de roligaste iaf!


Varför sälja den du har? finns juh inte så mycket bättre än en volvo 360. okey jag vet, nu ljög ja. renault 19 vorde väl en bra bil? annars kan du göra som alla andra där uppe iskogen, köpa en merca compact och köra på finndiesel.


BMW - vanlig och i min åsikt allmänt trökig bil, dock bakhjulsdrivet om det är det du är ute efter Mercedes - Finns den nån merca som inte rostat halv sönder o samman ? Audi - åker ju själv sådan, helnöjd med bilen dock kikat lite på diesel-varianten eller S4 men inte kunnat bestämma mig dieseln drar typ 0.7 normal körning och 2,3-bensin som jag har kan man köra på strax under litern. Golf - ofta rost men en bra och billig bil att äga/köra, känns ju kanske lite tråkig såvida man inte gör den tokfräsch men då kostar det ju en del.


Jag har aldrig själv haft en Celica, men efter vad jag hört ska de både vara ganska billiga i drift & hållbara. En Celica 90-93:a med den lite avrundade karossen kan man få för c:a 20.000kr, kanske lite mindre.


har du nånsin haft en merca vi har 5st samanlagt och finns bara rost på 1 av dom och det är jobbarbilen och vi har aldrig lagat rost på nån av dom har på den ena är vi enda ägaren så det där om rost på merca är BULLSHIT är mer rost på BMWs bilar än merca


Yeah right! Mercedes E-klass, hört talas om den?


..eftersom du kör 360 nu så borde du väl rent fysiskt kunna överleva i en Volvo 440/460 modell tidigt 90tal (dock nästan snygga from 1994), är väl inga toppenbilar men finns det ingen rost så lever dom väl vidare iallafall. Kostar väl inte mycket i inköp iaf


Peugeot 205 GTI PEUGEOT 405 mi16 VW golf 2 GTI 16V någon av dom kanske



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka