Köpråd: Importerad 855

Ska köpa en Volvo 855 T5. Har hittat en på blocket som är importerad -04. Vad är det man bör tänka på med en importerad bil, något som är sämre?



Svar på inlägget: Köpråd: Importerad 855



Jag har kört importerad t5 i snart 3 år och det enda som har varit annorlunda mot svensksålt är att jag hade ett annat kupefilter (i storlek då) men det var inga problem att beställa en adapter på volvo. Motorn har i stort samma komponenter det är bara volymen som skiljer då det är en försäkringsgrej i vissa delar av europa. Det är 211 hkr istället för 225 hkr. Ofta är det rostfritt också Stolsvärme fram kan saknas men jag har än så länge aldrig sett någon utan. Som jag brukar säga när det kommer till bilar som är 10 år eller äldre, ta den som är i bäst skick, importerad eller ej, skit samma.


Jag kör också Italien importerat och det funkar finfint. Och allt är i väldigt fint skick, ingen rost alls med tanke på att de inte har sånt där nere. Effektskillnaden märks knappt, den är pigg som sjutton ändå. Hade kompisar som sa; "Nej, köp inte den - den har ju mycket mindre motor. Skit!". Men nu när dem åkt med i den så har de ändrat uppfattning. Kul info. Så jag rekommenderar bilen även om det är Italienimport.


En italienimport har en mindre turbo, de har 13g istället för 15g som de svensksålda har. Annars är det väl inget fel på importerna. /Fredrik


italien importerade bilar har som alla andra en 16t turbo. Det enda som skiljer är vevstakarna inget mer ! Så köp en italienare som är MYCKET billigare i försäkring pga minde Kw och sen byter du vevstakar så har du en 2.3L fast du försäkrar som en Glt typ.


Tack så mycket för alla bra svar! Har också hört att underredsbehandlingen på en import inte ska vara lika ha lika bra skydd mot rost, är det någon som kan bekräfta eller dementera detta? Är inte så billkunnig, är det ett dyrt och anvancerat ingrepp att byta vevstakar?


Det sitter inte 16T på någon T5. R har 16T från och med 96 när de kom. T5-R har 15g precis som svensksålda T5. /Fredrik



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka