Köpråd: Dieselbil med kraft?

Hej! Jag funderar på att köpa en dieselbil p.g.a. de låga priset på diesel numera. Dock är inte dieselbilar jättekända för att ha allt för effektfulla motorer. Så min fråga är, vilka bilar har en effektfull diesel? Prislappen ska gärna hållas under 250 000kronor. Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Dieselbil med kraft?



Volvo Bmw eller Mercedes dieslar är bra starka motorer..


Jag svarar med motfrågor: Vad ska du ha din dieselbil till? Söker du en pendlarbil? En liten billig racer? En stor och tung dragbil? En bekväm landsvägsglidare? Något som orkar ta sig fram på backiga småvägar? Hur ny bil ska du ha? Pratar vi helt ny bil eller några år gammal? En Land Rover kostar ny runt 500 000, men några år gammal hittar man dem under 200 000. Tuffa chevor kostar fortfarande halvmiljonen även när något år har gått. Bra landsvägsglidare finns ju i alla prisklasser, ska du köpa bil för 250 000 och vill ha så mycket som möjligt för pengarna, eller duger en bil i 150 000 kronorsklass lika bra? // Ellen


en riktigt fin o grym bil enligt mej är golf gti tdi en kcr box till en sån så går dom riktigt bra..


Jag är ute efter något som går bra Alternativt en gigantisk bil som man kan smälla på äckligt stora fälgar på Men helst något som går bra. Jag kan tänka mig begagnat (inte lätt att hitta något vettigt annars) Är dock ute efter något som inte är allt för gammalt och inte gått mer än 10 000 mil. Ja 150 000 - 250 000 plus/minus är lagom!


Du får min för 75 dock har den gått lite mer än 10, just nu står det 24,6 på mätaren. 150 hk är rätt ok faktiskt.


BMW 530d?


Både audi o bmw har väl varsin värsting som är disel? vet inte vad dom heter dock


Turbo diesel i så fall, minst en 16 ventilare!!! Den 1,9TID 16 V som sitter i SAAB'arna med 6 växlad låda numera går som fasen. Den drar jämt med Aero'n som har 260 hk upp till ca 100 km/h... Det är i grunden en Alfa Romeo motor som SAAB turbo konverterat o hottat upp lite... så mitt tips är 9-3 SS 1,9 TID 16V eller 9-5 1,9 TID Motorn har 150 hk 320 Nm o grundvarianten för en ny 9-3 kostar ca 230'000:- Dessutom kommer en jäkligt färsh facelift på den bilen i sommar Om du orkar vänta lite till så kommer det en 180 hk diesel med dubbla turbo's ifrån SAAB snart Även en V6 diesel på 250 hk är på gång men troligtvis inte i år...


Dodge cummins! dom verkar ha ett vridmoment som räcker för o rycka loss väggar=) har iof bara kollat filmer på streetfire.net och dom är väll trimmade. men dom har nog rätt bra med pulver orginal + att man nog får på äckligt stora fälgar på dom=)






BMW 330 CD allltså en manuel Dieselcupe på 204 hästar med e46 karossen


Ja min Fabia e både prisvärd o snabb. Ligger inom din prisram o du får dessutom en ny bil då. Kolla in min sida.


Bmw 330D ser jag som det självklara valet om man ska ha en bra diesel


http://www.youtube.com/watch?v=-x4Dkx0J . mp;search= Annars så rekommenderar jag en BMW E39 eller E46 med trelitersdieseln, går sjukt bra!


Diesel-prestandabilar är inte mitt bord, så jag njuter bara av hur de andra vräker upp med kunskaper. Fast en stor, tung cool amerikansk jättebil med enorma fälgar och uppkäftig attityd impar många gånger mer på mig än alla BMW och Audis i världen... // Ellen


Jag jobbar med amerikanska pickuper och SUV'ar. och om du ska ha dieselbilar med kraft i så finns det 3 val Dodge Cummings. ca 315 hk. Ford Powerstroke. ca 325 hk 550 NM Cheva Duramax. omkring 330 hk. sen finns det trimkit , chip och man kan ju ställa på laddtrycket om man inte tycker det där är tillräckligt behöver inte vara pickuper som har dom där motorena heller, finns i bla. Chevrolet Suburban, Ford Excursion, och i en del Vanar. dessvärre så är det ju bränslelförbrukning därefter också.


Synd att de där får pisk av t.ex en 330D med chip, säkert av en original också. Viktskillnaden är alldeles för stor.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka