Köpråd: Lönar det sig att köpa import från Japan?

Hej! Jag har funderat ett tag på att importera en Supra (årsmodell -94 och framåt) från japan. Jag vet att de flesta är lite slutkörda, men det är inte så viktigt för mig att den är fräsh. Hur mycket kostar det ungefär att köpa en billig supra och ta hem den ifrån japan? Får man oftast betala frakten själv eller gör säljaren det? Är det svårt att få igenom den genom reg. besiktningen? Skulle gärna vilja ha några förslag på bra import webbsidor också!



Svar på inlägget: Köpråd: Lönar det sig att köpa import från Japan?



Klart det lönar sig!!! Räkna med nästan halva priset (inkl frakt, reg mm) jämfört med motsvarande Euro Spec. www.j-spec.com www.pb-z.com www.japcity.com kan nog hjälpa dig. Sen så stämmer inte det riktigt med att dom flesta är sönderkörda, japaner brukar ta hand om sina ägodelar väldigt väl och Besiktningen i Japan är väldigt mycket hårdare och ställer höga krav på bilens kondition.


nackdelen med Jap-spec jämmfört med Europa-spec (eller uk-spec) är att de har mindre effekt, sämre bromsar osv.


Okey! Men är det inte mycket dyrare om man köper från UK?


Finns det någon som vet om det är krångligt att regga in en japs import i Sverige? behöver man några speciella intyg?


är istort sett omöjligt att regga in en japan import om den inte tas via ett eu land med snällare regler tex tyskland eller uk . mitt råd om du ej har bra kontakter på bil i japan typ en släkting som bor där eller liknande så är det bättre att du åker över till england och köper bil.


okey! Tack. Jag ska kolla runt lite!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka