Köpråd Nissan 200sx s13.

Tjenare jag ska åka och titta på en Nissan 200sx s13 i helgen. något speciellt jag ska tänka på?. OBS Killen säger att det knackar i motorn Förmodligen är det ventillyftarna.Man kanske vevstaks lagret. vem vet!. Som Sakt Något jag bör tänka på. Nöjd med alla olika svar!



Svar på inlägget: Köpråd Nissan 200sx s13.



brukar inte lagrena gå på dom där? men är den billig så kan du ju köpa bilen


Hehe knackar i motorn.... 200sx har ett litet problem och de e ägarne som inte kan ta hand om en bil och då händer de ofta att vevlagerna går åt helvete. Skulle inte köpa en 200:a om de e inte va nått sjuk bra pris, och att du kan ta bort ca 10000kr på budet samt tjäna på köpet. För de e typ så mkt de kmr att kosta dej för att fixa ett ett vevlagerras, om du har tummen mitt i handen. Fast om du kan kma fram till att de e vevtilyftarna kan du kma över en fräsh topp för ca 1500:- Speciellt med Nissan 200SX Är serviceboken välfylld? Regelbunden service är viktigt och särskilt oljebyten. · Kontrollera däck, fälgar, bromsar, koppling och stötdämpare extra noga. Detta är delar som ofta slits hårt på en sportig bil som 200SX. · Turbon. Är den bytt? Ett oljerör vid turbon var från fabrik för snäv vilket ledde till att det koksade (klumpades) inuti turbon. Fr.om 1991 sitter ett ersättningsrör monterat på bilarna, men kontrollera detta på årsmodellerna 1989-1990. Är röret full med avlagringar, då är turbon ganska säkert på väg att haverera pga dålig smörjning. · Turbon ska börja ladda runt 3000 varv och ladda fullt till ca 6500 varv. · Rost under bakvingen. Det finns nog ingen som är helt rostfri. Sitter vingen fast ordentligt och verkar vingen jämn uppe på? Lyft lite på den och kolla under efter rost. · Är kamremmen bytt? Ska bytas var 9000:e mil. · Undersök bromsskivorna fram. Ett vanligt problem är att de slår sig, speciellt på de tidigare årsmodellerna med 257mm skivor. · Tröghet i växellådan när bilen är kall gäller alla 200SX och beror på snävt vinklade drev i växellådan. · Småfel som trasiga elantenner, trasig stolsvärme och sönderslagna dimljus är vanliga åkommor på 200SX. Kolla utsidan efter rost. Speciellt i hjulhus, under bakvingen, sparklådorna och fjädersätena fram. Gunga bilen alla hörn. Gungningen ska upphöra direkt du slutar


Okej OKej Har med hört att vevlagrena ska vara kassa. det är ny turbo på bilen precis inkörd han har papper på det säger han.kan bilen vara värd 20.000 med knackningar i motorn.? Finns det något sätt jag kan kollla om det är vevstakslagret eller om det är lyftarna?!


Kan de nog om sakerna här ovan e som de ska annars kan man kma över en motor för ca 10000 kr lätt sen har du ju isf massa saker du får över som du kan sälja.. ja köpte en och gick t.o.m vinst Men de e inget du ska hoppas på... köpte min för 5000kr med en repa på 3ans cylider. Och de ska nog gå att undersöka om man har me sig en som kan ett och annat, annars vet ja tyvärr inte..


Kolla 200sx.nu


Finns det något sätt jag kan kolla om det är vevstakslagret eller Ventillyftarna. Slutar vevstakslagret att knacka när det kommer olje tryck? Vad kostar ett/flera vevlager? Vad Kostar 16 ventillyftare. Hittar inga sidor med reservdelar. kanske ni har någon liggandes?!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka