köpråd på första bil?

Hejsan det är så att jag snart är 18 o ska skaffa första bilen nu i januari februari nån gång typ. någon som har något het tips? den ska gå något sådär bra o se bra ut o så och får max kostar 30 000 typ. tacksam för svar //mvh mattias



Svar på inlägget: köpråd på första bil?



volvo 850 lr 940 e ju bra bilar som inte e så svåra att reparera. om du inte e nationalist så e ju japanska bilar överlägsna i den prisklassen och (jag vet att jag kommer få många mot mig) tänk på att tyska kvalitetsbilar inte betyder att dom håller bra kvalité utan kvalitetskänsla o de e stor skillnad


Ja, japanska bilar står ju i en klass för sig när det gäller kvalitet. Annars så finns ju som skrivet Volvo och även fina Saabar (9000 och ng900) som också är lättlagade. Tyska bilar får man inte mycket för dessa pengar om det ska vara något sånär modernt. Dessutom så verkar tyska bilar rosta en hel del.


Jag köper hellre en tyskimport än en svensksåld om man tänker på rosten. De saltar inte i tyskland .. bara något vi svenskar har hittat på för att underlätta körningen för de äldre Ne men skämt och sido! Äger min andra import bil och min förra (honda prelude) var som ny undertill .. inte en enda rostfläck eller början till rost! Import från italien. Corradon har lite ytrost som de har försökt laga på ena hjulhuskanten men de gamla däcken vart kvarvade på just det stället så troligtvis hade min bil varit lite för sänkt innan. Japanska bilar skall ju vara billiga i reservdelar och ha pålitliga motorer. Volvo har jag ingen erfarenhet av men ägt en saab 900s -95'a som gick som en klocka! Hur priserna ser ut på reservdelar på dom vet jag inte. Behövde aldrig laga den! Corrado 16v som jag äger har jag stött på lite dyrare reservdelar men så har jag haft oturen att åkt på de lite dyrare sakerna, hehe. Men en fin bil på 138hk .. är man inte blyfotad och racekåt vid varje rödljus så funkar den utmärkt! Trilla in på de olika bilklubbarna som finns och ta dig en titt .. där kan du få dig tips och råd + att där brukar det trilla in bilannonser som inte kommer ut på t.ex blocket ovs. Lycka till med bilköpet!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka