Köpråd: Baslåda+Slutsteg eller Aktiv? (MDS Active Force 12BP från MDS)

Tjena! Sitter och planerar lite vilken baslåda jag skall köpa... Aktiv eller inte? 12" eller 10"? En aktiv låda tycker jag verkar vara ett smidigt val, men är det sämre än en passiv? Hur som helst har jag hittat en jag tycker verkar vara ok, MDS Active Force 12BP Artnr: 50412 på www.mds.se Vad tror ni om den? Eller har ni några andra tipps på komplett baslådor i samma prisklass? PS. Får hoppas att denna tråd inte blir låst



Svar på inlägget: Köpråd: Baslåda+Slutsteg eller Aktiv? (MDS Active Force 12BP från MDS)



Nackdelen med en "aktiv" låda är att du inte kan byta ut steget samt att den redan är färdigbyggd. Själv tycker jag att 10" låter bäst i bilar. Och viktigaste av allt: Stirra dig inte blind på effektangivelserna, de är bara ett försäljningstrick.


OKej, tack för svaret men visst borde effekten ha viss inverkan iaf på hur kraftfull basen blir? Har också förstått att det är viktigt med ett stort frekvensomfång, men min fråga blir då hur stort omfång är bra och hur stort behöver man? Är inte superkräsen men vill ju inte köpa något man blir missnöjd med om ni förstår hur jag menar. Någon som har något bra förslag på baslåda+steg som inte är allt för dyrt? Järna på MDS eller BRL då jag har dessa i stan. Skall kanske också tillägga att lådan skall sitta i en Renault Megane Classic -98


Effekt är inget mått på hur basen blir i karaktär. Det som spelar in är lådans volym, lådans beskaffenhet och då menar jag om den är byggd i mdf eller spånplatta eller något annat material, hur pass bra man har stagat den och hur pass tät den är. Är den målad invändigt? Hur mycket dämpmaterial är det på väggarna osv. Och sen om den är sluten eller portad (finns i många olika varianter). Sen är steget också viktigt, vilket märke man använder, hur man kopplar in basen, om basen har dubbla talspolar mm. Kondingen spelar också roll. Stort frekvensomfång??? Redan sen födseln så blir vår hörsel sämre och sämre. Ju äldre vi blir desto mindre hör vi. Kan förstärkaren ge "det vanliga" 20-20.000 Hz så är det bra. (OT: Och det är därför som jag aldrig har fattat varför äldre stofiler satsar så enormt mycket pengar på att köpa finare och bättre stereoutrustning när de i själva verket inte har någon nytta av det. Är det bara en inbillning, kanske?) Lägg ner MYCKET pengar på ett bra steg i först hand. Kvalitet före kvantitet! Det är lättare att få bra ljud från ett element oavsett om elementet är bra eller dåligt, om man har en stöddig förstärkare än tvärtom.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka