Köpråd: behöver information och hjälp med ett projekt...

Hej jo jag har fått för mig att jag ska ta och sätta in en turbo i min bil, det är en Skoda Felicia Lxi 1.3 -98 problemet är att jag vet näst intill inget om turbo agregat eller liknande. jag letade omrking här på forumet efter all information jag kunde hitta men jag fan inget mer än lite smått. jag behöver veta mer. finns det någon form av mall form man kan gå efter enlight vilken typ av motor man har? eller kan man i princip ta vilken turbo somhelst? en sak är dock säker, och det är att jag ska ha en avgas turbo. ingen kompressor typ. finns det ingen hemsida med information för nybörjare :-p uppskattar all hjälp jag kan få. och snäll kom inte och säg att en som inte vet inte bör göra detta för det hela grejjen är att jag vill lära mig medans jag gör det. för jag antar ju att alla var nybörjare första gången.



Svar på inlägget: Köpråd: behöver information och hjälp med ett projekt...



http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=6245 Du kan ju kolla lite i den tråden....


Här har du ett bra kompendium: (pdf): http://hem.bredband.net/b132378/ Men du har valt helt fel bil att börja jucka med om du skall göra ditt livs första turbokonvertering. Välj en bil med robustare drivlina, lättare att få tag på delar till, enklare sprut. Jag vet att det låter tråkigt - men du har nog största chansen att lyckas om du väljer tex en gammal Volvo 240 med insprutningsmotor. Då finns det massor med delar, lätt att meka, "billigt" att misslyckas, lätt att få hjälp och potential att få duktigt med hästkrafter. Hoppas du har tillgång till ordentligt utrustat mekgarage - det behövs. /Göran


helt klart inte den bästa jo jag vet, av bilder jag sett är de all bilar där in och ut tag på vardera sida av motorn. skodas felicia har allt på inner sidan av motorn.. det kommer bli intressant hur man ska förbigå det. mitt mål är inte direkt att göra något faart monster av det hela, snarare att se om det går. blood svet och tårar, förväntar jag mig. tack för din länk sharky stipendiumet kommer vara till god hjälp tack THEBADGUY jag har redan läst igenom den. tycker ni jag ska documentera om och då jag kör igång?


byt hellre bil denna 1.3l motor tar död på sig själv men orginaleffekten kommer inte att hålla för något turbo. kamkedjan kommer säkert som sitter i den inte att hålla måttet


Bli inte arg men du har helt fel bil .. Så klent byggd från början det kostar för mycke o håller för litet..


så jag tog erat förslag efter lite omsökningar och så... bytte upp mig en smula och har nu en Skoda Octavia 1.6 istället.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka