Köpråd: CTEK Batteriladdare

Fundera starkt på att skaffa mig en batteriladdare från CTEK men jag vet inte riktigt vilken bara. Har ett tudor maxxima 900 dc och stereon är en:Pioneer DEH-P88rs: 4*50w (Förstärkaren är avstängd, så jag kör enbart från slutstegen) DLS CA 12: 220w 2*30A 1st DLS CA 41: 4*70w 2*30A 1st DLS Reference Magnesium MW12: 400w 1st DLS C36: framsystem 60w 1par DLS 962: 80w 1par Vad ska jag ha för laddare om jag vill spela lite längre tid som tex vid utställningar m.m.?



Svar på inlägget: Köpråd: CTEK Batteriladdare



Här står lite vettig information. http://www.ctek.com/SE/storlek_laddare.asp


jag har cteks 7000 modell och då hinner man trycka in tillräckligt med ström för en vurpa så som jag har det nu. Och det verkar inte som att du ska tävla ? Utan bara ställa ut bilen ? Då kan det räcka med 3600.


Ju fler Ampere laddaren kan trycka ur sig, desto fortare får du upp kräm i batteriet...


Jo om du trycker onödigt fort så värmer du bara batteriet.


Ja, det stämmer iof men det blir inte lika varmt med den typ av laddare som C-TEK tillhör. Spänningen är lite "renare" än enklare laddarmodeller och därför utvecklas inte riktigt lika mycket värme. Sedan tål Maxxima överhuvud taget väldigt hög laddström också, precis som Optima och antagligen Odyssey. 7000 modellen passar bra till många olika anläggningar tror jag, det är nog den mest flexibla. Men det är mer en gissning eftersom jag inte ställer ut bilar och har en stor anläggning.


Tackar för alla svaren.. Ska kolla på 7000-modellen.


7000 modellen är klockren, och låter som den skulle passa dig perfekt. Många som tävlar använder den eller xs25000. Att batteriet skulle bli "för varmt" är inget man behöver bry sig om med en CTEK då den är en s k intelligent laddare som automatiskt minskar av spänning/ström när batteriet börjar bli fulladdat. MVH Theo


Jo visst puls laddare så som c-tek är bra mycket bättre men läser man på deras länk så finns det risk även med deras laddare att värma batterierna. Men en 7000 eller 3600 blir nig perfekt.. En 25000 är så himla dyr. Hade det inte vart för priset hade jag sakffat mig ett par Nån som kan sponsra med laddare ?


Vart kan man köpa dessa?






OK/Q8 brukar tex ha dessa laddare. Finns säkert på andra mackar också. Min 7000 köpte jag på OK/Q8.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka