köpråd , bas o framsystem. 7tusen

hej vill ha lite tips om bra billjud för ungefär 7 tusen vill ha bas o framsystem gärna 2 basar va är bäst 10 elller 12 , om man lyssnar på techno me snabb bas



Svar på inlägget: köpråd , bas o framsystem. 7tusen



Har du slutsteg redan eller skall det ingå i dessa pengar? /Göran


jag har ett slutsteg ett 4 kanals på 650 w


så det är bara bas o framsystem jag vill ha


Vad har du för bil? M a o, vad går det in för framhögtalare? Vad är det för ett steg du har? Sen angående basstorleken spelar det inte så stor roll.. Det finns snabba och rappa 12:or och det finns slöa 10:or. Jag personligen gillar 12"!


jag har ett clarion 4 kanals steg 650 w honda civic 3 dörrars


160 w *4


8" eller 10" är nog bäst om du lyssnar på techno med snabba bas-attacker. Men det finns ju 12" som klarar av det också.


Och jag är envis som en blodigel..... Så länge man frekvensskär på det sätt som man gör i en djupbas i en bil (typ 70-80Hz) så har man inga attacker what so ever i sin subbas - bara grundtoner. Alla övertoner ligger i middar och diskanter. Det man lurar sig på med större "fetare" element är att dom går djupare vilket ger en helt annan känsla och har man musik med riktigt lågfrekvent material som inte återges i en 8" men i en 12" så tycker man helt naturligt att 12:an mullrar mera. Notera att basar i hemmahögtalare ofta är skurna vid typ 800Hz - där har vi ett helt annat resonemang. /Göran


beror även på priset på basen kan köpa basar på t.ex *** som varken kan spela hård eller mullrig bas bara diskant Nej ska inte klanka ner på nåt speciellt märke/firma men en dyr 10:a spelar bättre än en halv billig 12:a... Så ¨säger som sharky beror helt på hur pass välbyggd lådan är, vilken frekvens delning man har mm som gör om en 10" lr 12 " spelar på ett visst sätt.






hade tänkt köpa en MDS ZR12V2 kan mitt steg driva den ? 160 w *4



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka