Köpråd: VW Corrado G60

Är en Corrado G60 en bra förstabil?. Drar den mycket bensin, hur mkt reservdelar finns det, vad kostar försäkring . osv Tack på förhand



Svar på inlägget: Köpråd: VW Corrado G60



Räkna med att den är duktigt törstig ! Försäkring är väll som andra sportcoupéer i den klassen dvs jävligt dyr om du bor i storstad och inte har bonus o är under 30 Finns betydligt bättre o snyggare alternativ som går bättre och drar mindre sås i samma prisklass


se till att ha en 10000kr över om kompressorn rasar.


En Corrado G60/Vr6:a kostar väl iaf minst 1000kr i månaden om man är lite yngre.. Men de äre ju värt, helt underbara bilar Reservdelar finns det nog gott om, både nytt o säkert mycke på skroten.. Drar väl runt 0.8-1l nånstans, men så äre ju me ala bilar, allt beror på hur tung foten är..


Nu förutsätter vi ju att han kör som bilen är tänkt att köra... Så säg att den drar 1.5l/mil ungefär! Försäkringen bör vara svindyr med tanke på att bilen är en snabb liten cupé med lite säkerhet, med andra ord stor skadoriskfaktor om olycka skulle inträffa!


1,5liter milen drar den inte.. Isf ska man åka på väldigt höga varv olåga växlar om bilen ska dra så mycke..


Har bara erfarenhet av Golf3 VR6 men det är väll samma spis, och den tar lugnt 1,5-2l mil om man åker och leker inne i staden, och det gör man väll ganska ofta med en sådan bil... Den motorn är förvånande törstig i förhållande till den måttliga effekt den har...


Men vilken bil skulle ni jämföra med då... för den är ju ganska ovanlig ...och en corrado som har gått runt 15.000 mil då brujar väl inte kompressorn rasa lr?


Jag tycker du skall satsa på en Corrado VR6 istället... Tänkt dig 192hk om i en bil som väger under 1000kg Tycker annars också att corrado e så jävla snygga, men ingen familje bil, när jag satt i baksätet fick jag ha huvudet i ca 45graders lutning åt sidan (185cm lång)


Under 1000 kg? den väger ju minst 1200 orginal...






Inte väger den under 1000 Kg iallafall, när Golf mk2 väger runt 1020.


En Vr6:a väger kring 1270kg.. Vilken bil drar inte 2 liter om man ligger o leker me dom? Mopedbil kanske?? Har haft en G60 o har nu Vr6:a, vanlig körning drar dom typ 0.8-1liter..


Normal körning för de flesta här är nog lek körning om jag ska vara ärlig... Och tro mig, kan jag få min Escort att dra 1,5l/mil i snitt så kan säkerligen en Corrado G60 göra detsamma, och jag ljuger inte! Vad som sen är fel på bilen, kan jag inte svara på! Men hur som helst, det är ingen billig bil att flasha omkring med... Men då återkommer man ju till värderingar! Gör som du vill och ta smällen därefter, det är mitt råd!


Tror inte hans fråga var hur mycke den drar om man leker? Sitter ju inte här o säger att den absolut inte kan dra 2liter milen, men det kan ju vilken bil som hellst.. Viktigt att kolla så att kompressorn är renoverad, annars kostar det några tusen..


Ok men min fråga var om VW CORRADO G60. Är det bra mototrer i dom?.. hur länge håller kompressorn?...En g60 drar väl inte runt 2liter skulle ja tro.. närmare 1-1,5 liter milen eller?


Blandadkörning drar den väl typ en liter.. Hur länge en kompressor håller beror på, om det är annat remhjul, hur man kör osv.. Men brukar väl renovera den typ va 6-7tusen mil..


sorry, jag måste ha hört fel då... Jag tycke 1000kg lät lite väl lätt...


Jag har med nuvarnade trimingsgrad svårt att få min att dra över litern vid aktiv körning GT'n drar nån deciliter mer men då har vi 30-40 häst mer att leka med, så det är lögn att säga att alla "roliga" bilar dricker över 1,5 liter milen vid aktiv körning GT-Fouren har jag hört ligger runt 1,5 vid busig stadskörning men det kan det vara värt med runt 250 kusar under huven... Satsa på något annat !


Vad tycker ni att jag ska satsa på för förstabil då... jag vill ha en lite ovanlig bil som inte drar för mkt bensin vid lite busig körning!


En Celica av 5e generationen (90-93) ligger ju rätt i pris om man vill komma undan billigt. GT'n har väll runt 150hk, men är billig att äga GT-4 och Carlos Saintz ligger ju högre i pris men där är ju effekten en bit över 200hk + att de är lätta att trimma p.g av turbon. Fortfarande så dricker betydligt mindre soppa än en VR6 motor vid liknande körning, och Toyotakvalliteten är ju extrem! Tycker den är snyggare och sportigare än en Corrado oxå, men det är ju en smaksak Nissan 200 är ju en ganska rolig bil den med...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka