Köpråd: Nya Dörrhögtalare

Tjena det är så att jag ska börja bygga lite ljud i bilen, Och jag fick höra att det var bra att börja med att byta ut dem vanliga högtalarna som sitter i varje dörr. Så i varje framdörr sitter där nu en original 6.5 tums högtalare- och i varje bakdörr sitter där nu en original 4 tums högtalare. Så jag tänkte byta ut alla dem här fyra högtalarna, Men jag behöver lite köpråd. Det jag mest tänkte mig nu var att det ska bli ett fint bastryck och att man ska kunna spela ganska högt.( Alla högtalarna ska hänga med och samspela ). Och det får högst kosta runt 1600 kr, Gärna billigare också Jag har själv kollat lite och varit inne på www.brl.se / hittade detta Kan det bli bra? FRAM : 6,5 tum - GAS SILVER GX623 / Art.nr. 900GX623 / 798 kr/par BAK : 4 tum - GAS SILVER GX423 / Art.nr. 900GX423 / 598 kr/par Men saken är nu att jag inte kan så mycket om högtalare, Så vad ska man kolla på ? vad är två-vägs/tre-vägs ??. Hur ser jag hur bra dem är ? ska jag kolla på watt och dB? Desto mer ju bättre? Tacksam för lite hjälp & råd till en nybörjare



Svar på inlägget: Köpråd: Nya Dörrhögtalare



2 vägs= Mid och diskant 3 vägs = Mid,diskant och en liten bas , om jag förstått det rätt har själv aldrig kört med 3 vägs system. Bör köpa kit system då de oftast har bättre filter än vad koaxialer har. Rekomenderar dig att spara lite till och köpa ett slut steg till dom med. Annars blir det svårt att få ut någon bas ur högtalarna. Vet inte riktigt vad som gör att ett kitsystem är bra eller dålig på teknisk spec men är ju bra med en hög känslighet = inte svårt att få dom att spela. Watt är ofta inte mycket att gå på... Bra tillverkare under specar, dåliga tillverkare/säljare över specar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka