Köpråd - Saab 900

Funderar på att sälja min celica -90 och istället köpa en SAAB 900 -94 och framåt. Tror ej att jag vill ha med turbo då jag har fått för mig att det blir för dyrt, dels i försäkring, dels i soppaförbrukning. Stämmer detta eller är jag helt ute och cyklar? Vad bör jag kolla efter om jag åker och tittar på en 900, några speciella ställen man bör titta efter rost till exempel? Skulle ju helst vilja ha realcars klojpaket alt viggenpaket på bilen men då måste jag få pengar över till det från min celica. Räknar med att få drygt 30 000 för den. Ska jag investera i en coupé direkt eller en 5-dörrars. Vet att coupén är klart snyggast men också dyrast. Behöver hjälp att bestämma mig.



Svar på inlägget: Köpråd - Saab 900



Ingen som vet något som jag vill veta kanske? Behöver verkligen hjälp med detta!


Försäkringen är säkerligen något dyrare men att en turbobil tar mer bränsle är en vanligt förekommande felaktighet. En turbomotor har högre verkningsgrad (eftersom man återvinner en viss del utav energin i avgaserna) än en sugmotor och tar därför mindre bränsle i förhållanden till effekten . SAAB:s T5 motorer som sitter i 900:an går faktiskt köra RIKTIGT snålt om man är lite varsam med gasen.


Okej. tack så hemskt mycket. Detta behövde jag! Kommer vara till stor hjälp!


tjena är inte så kunnig med bilar men hur ser man att turbon e som den ska?


Du ska ta nyare än 95. 95 var ROST ROST ROST! Men kolla så att sid displayen funkar. Om du tar en Talladega så får du massor av utrustning. T5 motorn har inte det kända motorfelet som T7 har vilket gör att du inte behöver oroa dig. Se till att digitaldisplayerna funkar. AC:n eller ACC:n bör kollas. Se till att inredningen är i gott skick. Ibland så kan det förekomma samma fel på 9-3 som på 900NG. Se till att växellådan funkar som den ska. Bakspärren är en besvikelse när man vill byta ut växelspaksknoppen. 94 o 95 årsmodeller e inget vidare. Tro mig. Hade svälv en 900-94 o motorn började gnissla vis 20000 mil vilket gjorde att jag behöve byta ut motorn innan jag sålde bilen. Jag hade oxå en 900 turbo 96 o den var en pålitlig bil! Jag köpte bilen helt ny o körde 40000 mil med den! Min kompis köpte bilen av mig o den har snart gått 58000 mil utan problem! Motorn går lika bra som när den var ny! Så satsa på en 96 o framåt så kanske du oxå får tur att kunna köra 40000 mil eller mer med den. Den 900-96 jag hade har haft 2 ägare på 58000 mil! Turbon e lätt o trimma De tuningsfirmor som specialliserar sig på Saab är:BSR Nordic Uhr Map Tun perfomance Speedparts Finns säkert fler firmor som jag inte vet om. Lycka till med köpet. Som jag sa:de första årsmodellerna e inget vidare. Ta nyare än 95.


Lyssna speciellt efter ljud i växellådan då saab är kända för att ha klena växellådor!


Växellådorna i sugmotorer håller bättre. Men man kan förstärka växellådan.


Kevlar_soul ska sälja sin Saab 900 Viggen 94. Kolla in annonsen. http://www.blocket.se/vi/8361692.htm?ca=15_s Du kan köpa hans bil


Får man dom pengarna för en 94? Då får nog köparen gilla bilen...PÅ RIKTIGT! visst den va skitfin men ja....






Rent allmänt eller just på en 900:a? Lös turbo eler monterad i bil? >>Saabare, mig vetligen är det ingen skillnad på motorerna som skulle påverka livslängden nämdvärt mellan årsmodell -94 och -96. Sedan blir det ju liiite märkligt när du först säger att man skall "ta" de nyare årmodellerna och sedan länkar du till en -94:a?


Den äldre kan ha varit ett måndags ex? Vad är det för skillnader på dom som gör de nyare bättre? (det är inte att jag inte tror dig utan jag är nyfiken :S)


Knappast, överpris som f-n. Du får 9-3 / 9-5 som är 6-7 år nyare och mindre mil på mätaren för samma pengar.


Det verkar vara några konstigheter som jag inte riktigt förstår med ditt inlägg? - Vad är skillnaden på motorerna mellan 94 och 96? Vad jag vet så är det inga... - Vad har backsprärren med växelspaksknoppen att göra? har bytt mängder utan problem... - Hur trimmar man en turbo? - Vilka grund fel är samma på 900NG och 9-3 som inte är "generella fel" på grund av slitage? - Att din motor började gnissla vid 20'000 mil är mer troligt att det är handhavande fel än produktionsfel. - Samma motor som sitter i 900 sitter även i 9000, T5-motorn. Sen en liten insikt, har du tänkt på bensinkostnaden på bilen som rullat 58000 mil. Normal bränslekostnad är ca 10 kr/liter och mil med blandad körning, snabb matte: 58000 x 10 = 580'000:- på 12 år = 48'300 kr / år = 4025 kr/månad Ni har alltså kört 13 mil per dag med bilen vilket ger ca 1,3 timmars körning om dagen... imponerande...


Då är jag ibland säker på att det är en bil som är välskött då den e rostfri.


Men tycker du oxå att det är lite konstigt att motorn i min gamla 900T-96 kunde hålla i över 40000 mil o 94:an bara i 20000 mil?


Inte det minsta, motorns livslängd är beroende på en massa X, faller någon av X:n ut blir livslängen lidande.


lån av tråd jag skulle vilja ha en saab 900/9-3 MED tacklucka, har inte hittat nån hitttils... finns det?? är det någon speciell modell lr nå??


Klart det finns! Har sett några stycken med det. Både "vanliga" 900, tex en 2,0T 5-dörrars -96a samt en 900 Talladega -97 som jag var och provkörde. Men det är inte så vanligt, så du får nog leta lite. Lycka till i alla fall!


oki, var det en silverfärgad 900 talladega som låg på blocket?? det e den enda jag hittat!!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka