Snabba köpråd Skoda Octavia

En bekant har fått för sig att kanske köpa en Skoda Octavia 1.6 -00 som bruksbil... Nån som vet vad man ska tänka på vid köp av en sådan?? Jag vet absolut inget om Skoda alls.. :-(



Svar på inlägget: Snabba köpråd Skoda Octavia



Jag råder att köpa en 1,6 liter men din bekant borde hellre ta en 1,8 eller större motor. Man ska se till att ha airbgen monterad för att inte alla modeller har airbag monterad men har bra rostskydd. Han kan ta en 1,8t med 150 hk som toppar 216 km/h o är bränslesnål. Nu pratade jag om turbomotorn. Skoda Octavia går att jämföra med Saab 9-3,gamla 9-3 o nya 900.


Din bekant borde ta en titt på den bilen http://www.blocket.se/vi/7612897.htm?ca=15_s Den har endast gått 1500 - 2000 mil.


Octavian är ju hyfsat jämförbar med VW Passat rent kosmetiskt men enligt vad jag har hört så skiljer sig komfort och kvalitet ganska mycket, till favör för Folkan. Nån som ägt/kört bägge och kan kommentera?


Mjo jag har kört ett antal passater o skodor och Skodan går inte ens att gämföra med en passat nånstans. Golf Skoda och Audi A3 byggs ju på samma bottenplatta så det är ju dom som ska gämföras. Audin vinner med Golfen 2a o sist skodan. Även här får man vad man betalar för men med det sagt så är inte skodan nån dålig bil utan den gör det den ska med råge. Ska man ha snäppet upp i kvalitetskänsla ska man ha en RS för dom är bättre byggda o med bättre material tycker jag. 1.6liters maskinen som sitter i dom flesta Octavior är samma som i Golfen "AKL" heter motorn o den fungerar fint.


Så det är inga direkta kvalitetsproblem på dom alls eller? VW/Audi-grejer borde väl funka.. Vari består den sämre kvaliteten jämfört med dom? Mer skrammel o hafsigare ihopsatt? Någon RS-modell är inte intressant då den var typ 100 lakan dyrare, inte heller turbo osv.. utan det skulle visst vara en 1.6 kombi som är aktuell. Inga rostproblem? Inga problem med något? Låter som en bra bil.. varför kör inte alla Skoda då? :-)


Skodan går väl oxå att jämföra med 900/9-3 o nya 9-3?


Hoppas att det är ok om ja lånar tråden lite, för ja undrar oxå lite på vad det finns för för o nackdelar med octavia 98-00 1,6 glx. Samt vilka utrustningar som är standrad och hur bra ac'n brukar hålla. Ja har nämligen märkt att saker som man nästan tar för givet att dom ska va standard inte finns på octavian alltid.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka