Besiktning av avställd bil??

Ska ställa på min golf nu snart (Har slutsiffra 5). Det är första gången jag ska besiktiga bilen, min fråga är nu om jag för köra med bilen innan besiktningen. Jag ställde av den i aug förra året. /Reggan



Svar på inlägget: Besiktning av avställd bil??



Det är klart du får...du har ju en femma...de innebär väl att du kan vänta att besikta tills typ augusti som senast...


Jag har för mig att du inte får köra med bilen utan besiktning om bilen har vart avställd mer än 6mån oavsett vilken siffra det är på den, men å andra siadan så har du ju en 5 och då har du ju en besiktnings periode mellan mars - juli så om du ställer på den nu och besiktigar den så gäller besiktningen ett helt år ändå


du får köra bilen obes oskattad oförsäkrad till bes men du får hoppas att du inte möter polisen... om din bil har fått kör förbud så kan du besikta när du vill bara att fixa tid annars är det mars till aug som gäller


Så länge bilen inte har körförbud för att det tidigare fick de på besiktingen så kan du köra den till besiktningen. Enligt besiktningen får man köra den dit avställd och oförsäkrad också men det är ju inte å rekomendera.


Den fick ej körförbud på senaste besiktning! Men jag får köra med den ända fram till Juli då den ska besiktigas igen eller? Jag ska alltså ställa på den, skatta den, försäkra den NU!


Helt rätt...


jag besiktade min bil för en vecka sen avställd oskattad o oförsäkrad och på sommar däck... dom på besiktningen skiter i det..det är väll tusse batong som har nåt att tilllägga om detta, om man nu möter dom;)


jag tror inte att dom brukar stanna en.. hörru du du... du har en oskattad och oförsäkrad bill.. tror inte att dom stannar en om dom inte har någon kontroll så att säga....


Det smidigaste är om du ringer och bokar en tid. då får de dit regnr. och då vet de direkt när det är besiktningstid. Jag ringde och skulle boka tid men då sa de att jag inte har pesiktningstid nu. så ring.






Man får inte köra en bil på allmän väg som saknar försäkring och är oskattad. Ring närmsta polismyndighet.


Om din besiktning är godkänd så kan man andvända bilen som vanligt till ordinarie besiktningsperiod kommer även om den varit avställd större delen av tiden Om du fått ombesiktning så blir det körförbud efter en månad,helt ny besiktning efter två månader. Bilen får inte andvändas innan ny besiktning gjorts.


Väcker liv här, Sitter i ett dilemma.. Ska jag bes bilen, då den är oskattad,oförsäkrad och körförbud... GÅR DETTA ?!?!?! eller ska jag ställa på den, betala skatten o försäkringen... Men då får jag vänta till slutet av månaden för att besa den... Vilket tkr ni? Tacksam för svar!


Du får köra närmsta väg till och från bes. med avställd bil OM du har trafikförsäkring,INTE oförsäkrat som vissa skrivit innan.


ja du får besikta en avställd bil. men den ska hällst komma dit på släp annars kör du olagligt


Man får ALDRIG köra en bil oförsäkrad på allmänväg,,, ni som säger det.. visa var ni läst detta.


Senast redigerat av Sarge (2009-11-05 17:26)


SKITSNACK!!!!! Medans dom ligger bakom dick så passar dom mer än gärna på att dra ditt regnummer några ggr om i datorn. Har hänt mig flertalet ggr. Men jag menar det, hur jobbigt och svårt är det att ställa på och försäkra sin bil?


Vad händer om man kör en heeeeeeeeeelt oförsäkrad bil dit ? - vet att de e olagligt!


Kan man köra me sin bil försäkrad bara! .... Hur många dagar/timmar då? Enbart till bes å hem elleer? ;P



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka