Audi A4 1.8 Turbo Quattro (95-97) (köpråd)

Vad ska man se upp med förutom "klonk/gnissel" i framvagnen på dessa ? - Hur långt brukar motorn hålla generellt ? - Hur ofta är det kamrems byte ? - Hur pass viktig är service-bok på de ?



Svar på inlägget: Audi A4 1.8 Turbo Quattro (95-97) (köpråd)



motorn håller ganska bra skulle jag tro, har inte hört några krångliga 1.8T och de är flitigt använda av biltillverkarna (just den 1.8T sitter i väldigt många bilar). kamremsbyte är på 12000 mil (ring audiverkstad för att dubbelkolla) service är alltid viktig!


En sak finns att tillägga!! Vissa varianter av dessa motorer tenderar till att dricka kompiösa mängder Olja utan att det ska vara något egentligt fel enligt verkstad!! Dock värt att veta hur som! men men. och som vanligt på Audi ska man hålla lite koll på sidolisterna så att dom inte ramlar av.. Annars ska det vara chyssta bilar förutom länkarmarna!


Låter ganska bra det, tack


Kolla rosten! Speciellt om det är en sådan med lister längst ner på dörrarna för där samlas godsaker! Mvh Christian


Okey... Vad bör man INTE betala för en 95-97a Turbo Quattro ? Under vilken prisnivå bör bilarna hålla sig ?


kamremsintervallen är 12000 mil ELLER 5 år, många glömmer tiden... 95 till 97 har de absolut sämsta framvagnsstagen av alla A4:or, men det finns ju grövre grejor att få tag i, t.ex på www.fastone.se. läckande servo är ett inte ovanligt fel på någon audi. klonk i drivlinan ska man definitivt se upp med, renovera en TORSEN lina är så att säga inte gratis. bromsok och skivor bak ska man hålla koll på oxå (gäller iofs alla bilar med skivor bak). om oken kärvar ihop så måste de bytas och de små asen är inte billiga, lätaste sättet att hålla oken igång är att bromsa hårt och mycket samt använda handbromsen VARJE GÅNG man parkerar bilen. gör man det så blir det mycket rörelse i oken vilket gör att de inte kärvar ihop...


Tackar tackar, Vad kan man anse vara ett överpris på en 1.8t quattro 95-97 ? Och hur bra håller drivlinan på de ?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka