köpråd:snälla hjälp mej! beslutsångest!

tjena,har hittat en fräsch Opel Vectra TURBO 4X4 (ÄKTA) som har rullat 27500 mil..(demobil)..har inte fått nån större info men den har lite rost och är i kanonskick inuti utanpå och i motor,Turbo... han begär 30 000,men jag bor rätt långt ifrån så lite skulle man kunna pruta vid snabb affär frågan är nu: ska jag klippa till?? det blir 1a bilen och jag har kanske 8000-12000 att lägga ut sen men detta är ju en chans jag aldrig kommer få igen



Svar på inlägget: köpråd:snälla hjälp mej! beslutsångest!



Vilken årsmodell? 2 liters motorn?


1993 2.0 liters 16v tror den heter C20LET


NJAA 27500 e ju ganska mycket så du får nog räkna med att reparera turbon och motor..


detta var det enda som gjorts med motorn Toppen renoverad för ca 1.5 år sedan. Alla ventiler bytta samt löp- och spännrullar för kammremm.


då kommer du garanterat få kolla över bilen om du köper den, dock tycker jag priset e tok för högt specielt om han har sagt att det e "lite rost".


det är bara ena skärmkanten det är rost på....men det finns ju bara 25st i Sverige så lite dyrt är det nog värt att vara


sant sant men se om du kan få ner priset lite eftersom du sa att du skulle bara ha 8-12000 kvar för du kommer garanterat få köpa upp utrustning till glasfiber jobb för jag kan lova dig om du börjar laga din skärm kommer det sluta med att du gör en om inte två nya skärmar i glasfiber.


aa absolut det ska jag göra...men jag ska väl ändå använda mej utav plåt istället för glasfiber?? för kunskaper,erfarenhet räcker så jag behöver inte lämna in nått


ohh en som gör i plåt vackert det behövs fler som du här i sverige. tyvär bor du väll i norrland så man kommer väll bara se bilen 1-2 ggr om året (om du köper den)






haha ne inte så jag menade och du jag bor 200 mil söder om norrland


förlåt kanske skulle kolla vart du kom ifrån innan jag sa att du var från Norrland skulle gå motsatta håll istället. haha


problemet med Demobilar brukar vara att dom är väldigt dyra att reparera eftersom reservdels utbudet är väldigt begränsat och svårt attfå tag i


jag skulle nog hällre ha lagt ut lite mer pengar på en som har gått mindre för 27500 de ä långt. å du får nästan räkna med att de ä hårda mil för de ä ju en sån biltyp. men om de mesta ä utbytt å den klarar besiktning så ge han ett skambud.


reservdelsutbudet är nog inte så överdrivet dåligt.. Det är ju samma drivlina som i Calibra T som såldes i sverige. Annars är de flesta delarna från vanliga Vectra 2000. Se bara till att fyrhjulsdriften funkar som den ska, 27500 mil är mycket som sagt..


Kör på det... Det kan inte mer är bli fel! Och blir det fel så har du något att göra i några månader!


De där är en 2000 inte en turbo alltså, skilljer 54 hästar... Angående den adra turbon så tycker jag du ska så till, är bilen servad som den ska så är 27000mil inga bekymmer, den kan gå lika långt till om du har tur utan att rasa. och Vectran delar samma delar som de vanliga vectra och de delar som är spesifikt för just turbon modellen finenr du på calibra turbo modellen ist så resevdelar är inte ett problem!


Ja ha visste inte att de fanns de 4x4 150hk trodde bara de fanns på turbo 4x4 ! Men jag skulle akta mig för de börjar väl krångla vid de mil talen kolla noga fördelningslådan till 4x4 hjuldriften de e väl inte så billiga o byta häller lite för dyrt tycker jag endå att de e men men du bästemmer vad du vill ha för bil ! Undersök den noga bara om du ska ha den ! Lycka till med köpet ! Mvh !


tack så mkt ni två,jag ska absolut kolla igenom allt angående drivlina turbo,motorn,4hjulsdriften ja allt transmission å sånt...ska nog gå att pruta lite



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka